Adnan Öztürk’ten Hentbol Kamuoyuna Açıklama

Ankara İl Özel İdareSpor Kulübü antrenörü Adnan Öztürk, kulübü ve kendi hakkında çıkan iddaalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Öztürk, hentbolhaber.net’e yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi:

"Son günlerde hentbol kamuoyunu en fazla meşgul eden konulardan birisi "Ankara İl Özel İdare Erkek takımının geleceği ne olacak?" sorusu diye düşünüyorum

Bu nedenle sevgili hentbol kamuoyunu bazı konularda bilgilendirmeyi bir görev sayıyorum.

Birinci konu: Ankara İl Özel İdare Erkek takımının bütçesini; sponsor, reklam ve iddia gelirleri oluşturmaktadır. Bilindiği gibi resmi kurumların (belediyeler hariç) spor kulüplerine parasal yardımda bulunması yasal olarak uygun değildir.

Şu anda kulüp yönetimi süper ligde devam etme kararındadır. Sadece ligdeki varlığımızın ölçeği yeni sponsorların vereceği desteğe bağlı görünmektedir.

İkinci konu; şahsım ile ilgili.

Son günlerde hentbol kamuoyunda takımla birlikte başka bir takıma geçmek gibi bir isteğimizin  olduğu söylentileri kulağımıza gelmiş bulunmaktadır.

Bugüne kadar şahsım tarafından böyle bir istek hiç bir kulübe iletilmemiştir.

Böylesine antrenörlük etiğine uymayan bir istek antrenörlük felsefem ile bağdaşmamaktadır.

Nedenine gelince;

Antrenörlük felsefemin başında sporcularımın hepsinin ayrı bir değer olduğu ve kendi kararlarını kendileri verebilecekleri gelir.

Bugüne kadar çalıştırdığım Ted, Halkbank, Çankaya Bld. ve Ankara İl özel İdaresi takımlarındaki antrenörlük hayatım bu kulüpler tarafından istenmem ve benim onları tercih etmem doğrultusunda başlamıştır. Kulüplere antrenör olmak için talepte bulunmanın, hem antrenörlüğün hem de hentbolun değerini azalttığını düşünüyorum. Kulüplere antrenörünü seçme şansını tanımak, benim en önemli ilkelerimin başında gelir.

Tüm hentbol camiasına sevgi ve saygılarımla." diyerek sözlerini bitirdi.

Bakmadan Geçme