AG Kobenhavn İflas Etti

AG Kobenhavn'da kulübün en önemli parçası, başkanı ve hak sahibi Jesper Nielsen, önümüzdeki yıl takıma destek vermeyeceğini 18 Temmuzda açıklamıştı.

Bu gelişme üzerine dün basın ve kulüp yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre, AGKØBENHAVN kulübü VELUX EHF FINAL 4’ün son sezonunda başardığı oncaşeyden sonra iflas ettiğini bildirdi.

Gelişmeler üzerine, EHFyazı işleri müdürü General Michael Wiederer "Büyük bir üzüntüyle böylebir kararla karşılaştık. AG KØBENHAVN kısa bir süre içerisinde hentbolünzirvesine tırmandı. Bu kişisel meseleden bağımsız olarak, AvrupaHentbol Federasyonu kulüplerin hasılatlarını korumak için özellikleonların,en başta Şampiyonlar Ligi’nin olmak üzere, mülkiyet haklarını vefinans işlerini ilgilendiren genel konulara bir çözüm üretmelidir. Buçözüm, EHF ve EHF Pazarlama’nın arasında ortak bir çaba oluşturmakolmalıdır." dedi.

Avrupa Hentbol Federasyonu şu sıralarda Danimarka Hentbol Federasyonuile yakın irtibat kurarak VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ni ilgilendiren bukonuyu inceliyor. Yasal durumları ve sporla ilgili bilgileri içerenbilgiler, perşembe günü EHF Resmi sitesinden açıklanacaktır.

Bakmadan Geçme