Agron HAYETTİN: ‘Elveda FRANSA!’

23.Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonasında sona yaklaşılıyor.Oynanan çeyrek fina müsabakaları sonucunda yarı finalistsler belli oldu.Agron Hayrettin’den Çeyrek Final Yorumu:

Elveda FRANSA! Hırvatlar’ın bu muhteşem çeyrek final zaferinden sonra Son Dünya ve Olimpiyat Şampiyonuna "Elveda" demekten başka söyleyecek söz kalmadı. On yıldır kimseye şans tanımayan Fransa, gençleşmiş Hırvatistan karşısında tutunamadı. İspanya, favori olmasına rağmen Almanya’yı kolay geçemedi, Danimarka’da ikinci yarı Macaristan karşısında çok uğraştı ve son olarak Slovenya, takım oyunu ile Rusya’yı devirmeyi başardı.Sonuç olarak Yarı Final Müsabakalarında Hırvatistan-Danimarka ile İspanya-Slovenya ile karşılaşacak.

Hırvatlar, 47.saniye de şok yaşadı.En iyi oyuncularından Drago Vukovic, çok sert bir faul yaptıktan sonra kırmızı kartla oyun dışı kaldı.Ayrıca sakatlık sebebiyle Blazenko Lazkovic ve Manuel Strlekin’de kadroda yer almayınca Hırvatlar maçın başında sıkıntı yaşadı. Ancak Hırvat antrenör Slavko Goluza öyle düşünmedi ve savunmada Vukovic’in yerini pivot Zelyko Musa doldurdu. Musa -Yakov Gojun ikilisi ve kaleci Mirko Alilovic, Fransızların kabusu oldular. Öyle ki Fransa’da Danie Narsis 39. ve Karabatic 45.dakikada ilk gollerini hanelerin yazdırdılar. Hırvatistan ik yarıyı 13-12 önde kapamayı başardılar.

Maçın devamında Hırvatlar ilk dakikalarda bu şampiyonada formsuz Tiyeri Omeyer’in kalesinde istedikleri sonuca ulaştılar.Fransız antrenör Cloude Onestan‘in takımı 45.dakika farkı 1’e indirmeyi başardı. (20-19) Hırvat antrenör Goluza akıllıca hareket ederek yorulmus Damir Bicanic’in  yerine genç Stipe Mandalinic’i oyuna aldı ve sağ kanatta da Ivan Cupic’in yerine Branko Horvati. Savunmada akıllı ve Fransız’lara geçiş izni vermeyen  Hırvatistan etkili oynadı. Hırvatistan bir kaç hızlı hucümla sonuca gitmeyi başardı.Genç Hırvatistan , yorulmuş Jeom Fernandez’i , Didier Dinarti , Daniel Narsis’i , Tiyeri Omeyer’i , Nikolo Karabatic’i evlerine göndermeyi başardı.

Almanlar,
bu turnuvada çok sempati kazandı.Gençleşmiş kadrosuyla ve takım oyunu ile ilk olarak grupta Fransa’yı yenmeyi başardılar.Ancak İspanya’ya karşı yarı final biletini kapamadılar.İspanya ev sahibi olmanın avantajı ve iyi oyunu, tecrübesi ile rakiplerini yenmeyi başardılar.İspanyol teknik adam Valero Rivera yine tüm oyuncularına şans verdi.

Diğer taraftan Danimarka çok üstün oyunu ile ilk yarıda rakibi Macaristan’a fark atmayı başardı.(18-11)Herkes Macaristan’a acınacak gözlerle bakıyorlardı. Çünkü Danimarka Kalecisi Niklas Landin kalede devleşmişti. Hücumlarda daha çok kanatlardan ve pivot bölgesinden sonuca giden Danimarka’ya , Macarlar’ın sağ oyun kurucusu ve lideri Laslo Nagy cevap verdi.Çok daha iyi savunma ile Macaristan, hucümda daha iyi oynamaya başladı. Macarlar  büyük otivasyon ile maçın sonuna kadar mücadele etti.Son dakika skoru 27-26 olarak bir farka düşüren Macarlar, Danimarka’nın yarı final sevincine engel olamadılar.

Slovenya,
müsabakanın ilk yarısında Rusya’nın 20.dakikada 10-5 öne geçmesine engel olamadılar.Bu dakikadan sonra Slovenya’da kaleye Primozh Prosht geçti.Onun kurtarışları ile takım canlanmaya başladı ve ilk yarıyı 13-14 önde bitirdi.Ruslar’ın çok sert oyunu ve en iyi oyuncularından Sergey Gorbok’un kırmızı kart görmesi , Slovenya’ya daha çok şans verdi.Kaptan Urosh Zorman takımını çok iyi oynattı ve ne kadar da son saniye kadar heyecanlı olsada Slovenya en sonunda maçı kazandı.

Sonuç olarak Çeyrek Final öncesi Hentbolhaber.Net olarak tahminlerimiz yazdığımız gibi çıktı.Yarı Finalde Cuma günü İspanya-Slovenya , Hırvatistan-Danimarka müsabakaları oynanacak.

Agron HAYRETTİN – İspanya

Bakmadan Geçme