Agron Hayrettin: ‘Çeyrek Finalde İlk Dörtlü’

İspanya'da devam etmekte olan Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonasında ilk dört takım belli oldu.Fransa , Danimarka , Almanya ve Rusya bu akşam oynanacak olan müsabakalardan sonra çeyrek finaldeki rakiplerini öğrenmiş olacaklar.

İzlanda, Fransa’ya kolay geçit vermedi. Rusya , Brezilya’ya karşı son dakikalarda çeyrek final biletini kaptı , Almanya, Makedonya karşısında kazanmak için bayağı bir çaba harcadı ve son olarak Danimarka’da Tunus’u çok kolay elemeyi başardı.

Maçın başında Fransa’nın favori olmasına aldırmadan başa baş bir mücadele sergileyen İzlanda, İlk yarıda Alman Kiel’de oynayan Aron Palmarsson liderliğinde etkili oldu.Hucümda en çok oyun kurucularından solda Gudyoun Sigurdsson,ortada Snori Gudyonssonn’dan istediği verimi alan İzlanda’da aynı zamanda Pivot Karl Kristiyansson ve Sağ kanat Torir Olafsson’dan da goller geldi.

İzlanda, 6-0 savunmayı iyi uygulayarak Fransız Karabatic’e şans vermedi. 9 metre dışında Fransa’da sadece Daniel Narsis ve sol oyun kurucu William Acambrey 2’şer defa golu yakaladılar.Fransız antrenör Cloude Onestan’in en büyük kozu sol kanat Smuel Honrubia oldu. İlk yarıda Fransa, İzlanda’ya karşı bir sayı farkla önde girdi.(15-14). Maçın ikinci yarısında Fransa 4 gol öne geçince “herkes bu iş bitti” gözüyle bakmaya başladı.Ancak İzlanda’nın sağ kanattan Torir Olafsonun goleri ile  yine 55 dakikada beraberliği yakaladı (27-27).Bu dakikadan sonra Krabatic her şeyi eline alarak Fransa’yı çeyrek finale taşıdı.Fransa’da ikinci devrenin kahramanı yine sol kanat, fakat bu defa yorulmuş Samuel Honrubia( ilk devrede 7 gol attı) değil, Michel Gigou 6 golle oldu.William Acambrery de dış atışları ile 5 gole ulaştı. Karabatic ve pivot Cedic Sorhaindo da 3’er golle Fransa’nın en skorer oyuncularından idi. İzlanda’da sağ kanat Torir Olaafsson 7 gol, Aron Palmarsson 6 , Vallur Sigurdsson 4 ve Arnor Gunnarssoin de 3 golle  en başarılı oyuncuları idi.

Rusya , Brezilya maçında tam bir dram yaşandı.İlk devre 14-14 berabere bitmiş , Rusya Breilya’ya karşı çözüm bulamıyor ve Brezilya’da Çeyrek Final’e çok yaklaşmışlardı. Rusya’da sol oyun kurucu  Sergey Gorbokun(11/15 gol istatistiği),sağ oyun kurucu Konstatin Igropulo( 5/7),sol kanat Tumur Dibirov(5/5) ve pivot Mikhail Chipur’in(4/6)  golleri Ruslar  ayakta kaldı.Çünkü Brezilya hücum da iken süratli ve savunmada da mücadeleci oynadılar. En başta sol kanatta Fellipe  Ribeiro ( 6/11), pivot Venicius Teixeirra(6/6), genç sol oyun kurucu Arthur Partianova (5/10) ve sağ oyun kurucu Feranando Pacheco ( 5/13) Ruslar’ı sonuna kadar rahat bırakmadı. Brezilya son 2 dakikaya -3 gol dezavantajı ile girdi.Çok kolay 2 gol attı. Fakat son anlarda tecrübeli kaleci Igor Levshin ( 39 yaşında) kurtarışı ile bu maçı noktaladı.

Almanya ile Makedonya maçının sonucu çok evvel belli olmuştu.Birinci devreyi 13-9 önde götüren Almanlar, ikinci yarıda farkı 6 sayıya kadar çıkardılar. Fakat Makedonlar , bu dakikadan sonra iyi oynayıp farkı 44.dakikada 1 gole indirmeyi başardılar.Makedonlar düşük motivasyon ve yorgunluk sebebiyle bu müsabakada kötü bir mücadele sergilediler.

Kiril Lazarov çok top harcadı(8/15). Evvelki maçlarda çok başarılı sol kanat Deyan Manaskov(3/7) çok bire bir pozisyon kaçırdı. Orta oyun kurucular Naumce Moisovski (3/6) ve Filp Mirkulovski( 1/3) iyi günlerinde değildiler.

Alman kaleci Silvio Heinneveter’in kurtarışları ve antrenör Martin Heuberger’in çok iyi taktiği ile, tüm oyuncularını kullanarak, çeyrek finale gelmeleri zor olmadı.En iyi skorerler Stefan Kneer (5/8),sol kanat Kevin Schmidt (4/5),pivot Patrick wiencek( 4/6) ve sağ oyun kurucu Stefan Weinhold idi.

Daimarka , Tunus’a baştan şans vermedi.(30-22) Büyük favori olan Danimarka için kolay bir maç oldu.Tunus’un sağ oyun kurucu Amin Bannour’un sakatlığından sonra kendine gelemedi ve turnuva başında ki formunu koruyamadı.

Bu akşam son 4 maç oynanacak.

Bakmadan Geçme