23.Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonasında Hırvatistan, İspanya’yı yenerek favorilerin başına geçti.
Günün maçında Madrid’de Caja Magica ( Büyü Kutusu) salonunda 12.500 kisi tribunleri sonuna kadar doldurdu. Hrvatistan son bir kaç yıldır İspanya’nın kara rüyası oldu.Dün akşam çoğuda İspanya’yı destekleyen taraftarlar, İspanya koçu Valero Rivera’nın Hırvatistan karşısında ki oyununu merak ediyorlardı.Hırvatlar ilk yarının sonuna doğru iyi oynayıp ilk yarıyı 15-13 önde bitirdiler. İspanya bu devrede en çok sağ oyun kurucu Jorge Maquedani , sl oyun kurucu Alberto Entrerios ve sağ kanat Albert Rocasin ile kafa tuttt. Hırvat koç ise Slavko Goluzan’in takımında başta sağ kanat Ivan Cupic, sağ oyun kurucu Marko Kopliar , orta oyun kurucu Domagoy Duvniak ve sonlarda oyun kurucu Damir Bicanic’in golleri ile üstünlük yakaladı.
İspanya , ikinci yarıda seyircisinin desteği ile 37.dakika da beraberliği yakalarken Maqueda ve Alberto Entrerios takımını sırtlaan isimlerdi. Hırvatistan bir kaç pozisyonu boşa harcayınca İspanya maçı alır mı? sorusu düşünüldü.Ancak Hırvat kaleci Mirko Alilovic ikinci yarının sonlarına doğru muhteşem kurtarışları ile İspanyol oyuncuları ve seyircileri çıldırtmayı başardı.
Hırvatlar 55.dakikada 2dakika zaan cezası alınca, İspanya 25-24 öne geçme şansı buldu.Hırvatlar bu dakika da yunda dört kişi kalmış iken Craotia Zagreb’de forma giyen Zlatko Horvat top çalınca , hızlı hücümla İspanya kalelerinde gol bulmuş oldu.Ayrıca kaleci Mirko Alilovic’in kurtarışları ile Hırvatistan 2 farklı galibiyeti elde etti.
Hırvatistan’da Ivan Cupic 8 golle , Marko Kopliar 4 , Domagoy Duvniak ve Damir Bicanic 3’er golle ve kaleci Mirko Alilovic 16 kurtarışla etkili isimlerdi.
İspanya’da ise Jorge Maqueda 7 , Alberto Entrerios 5 ve sağ kanat Alber Rocas 4 golle İspanya’yı ayakta tuttular.İspanya’da kaleci Arpad Sterbik bu maçta istediği oyunu ortaya koyamadı.
Slovenya da Hrvatistan gibi C grubunu lider olarak tamamladı. İlk devrede çok basarılı olan Sloven takımı maçın devamında bir kaç tane yanlışla ve Sırp kaleci Darko Stanic’in kurtarışları ile geriye düştü. Fakat tam o zaman son 5 dakika oynanırken Sırplar 2 dakika cezası, nedeninden eksik oynarken, Slovenya yine avantaj yakladı. Galip takımda en iyi skorerler kanatlar Dragan Gayic( 7( 3/5 7m.), Luka Zhvizey 6 ve sol oyun kurucu genç Boris Mackovsek 6 golle oldu. Sırplar’da en çok gol sag oyun kurucu Vuyin 7(/27m.), sol oyun kurucu Nenadic ve sol kanat Prodanovic ‘in 6 golleri ve pivot Alem Toskich 4 golle kaydetti.Böylece Sırplar çeyrek final icin istenmeyen İspanya ile karşılaşacaklar.
Bugün ve yarın en iyi 16 takim kendi aralarinda çeyrek final yolcularını belirleyecek.
Agron HAYRETTİN – İspanya
Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ikinci... Haberin Devamı..
KONYAALTI Belediye SK Kadın Hentbol Takımı, EHF Avrupa Kupası yarı... Haberin Devamı..
Konyaaltı Belediye SK, namağlup olarak geldiği EHF Avrupa Kupası yarı... Haberin Devamı..
EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup'ta mücadele eden A... Haberin Devamı..
EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup'ta mücadele eden A... Haberin Devamı..
EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup'ta mücadele eden A... Haberin Devamı..