Agron HAYRETTİN ‘Hırvatistan’dan Hentbol Dersi’

23.Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonasında Hırvatistan, İspanya’yı yenerek favorilerin başına geçti.

Grup müsabakalarının sonuncusunda Hırvatistan, hiç hesap yapmadan bu maçı kazanmak için büyük bir mücadele ortaya koydular.Slovenya’da  son dakikalarda başarılı oyunu ile Sırbistan’ı, İspanya meydanına gönderdiler.Bu iki ve diğer grup müsabakaları ile C ve D grubu maçları tamamlandı.

Günün maçındaMadrid’de Caja Magica ( Büyü Kutusu) salonunda 12.500 kisitribunleri sonuna kadar doldurdu. Hrvatistan son bir kaç yıldır İspanya’nın kara rüyası oldu.Dün akşam çoğuda İspanya’yı destekleyen taraftarlar, İspanya koçu Valero Rivera’nın Hırvatistan karşısında ki oyununu merak ediyorlardı.Hırvatlar ilk yarının sonuna doğru iyi oynayıp ilk yarıyı 15-13 önde bitirdiler. İspanya bu devrede en çok sağ oyun kurucu Jorge Maquedani , sl oyun kurucu Alberto Entrerios ve sağ kanat Albert Rocasin ile kafa tuttt. Hırvat koç ise Slavko Goluzan’in takımında  başta sağ kanat Ivan Cupic, sağ oyun kurucu Marko Kopliar , orta oyun kurucu Domagoy Duvniak ve sonlarda oyun kurucu Damir Bicanic’in golleri ile üstünlük yakaladı.

İspanya , ikinci yarıda seyircisinin desteği ile 37.dakika da beraberliği yakalarken Maqueda ve Alberto Entrerios takımını sırtlaan isimlerdi. Hırvatistan bir kaç pozisyonu boşa harcayınca İspanya maçı alır mı? sorusu düşünüldü.Ancak Hırvat kaleci Mirko Alilovic ikinci yarının sonlarına doğru muhteşem kurtarışları ile İspanyol oyuncuları ve seyircileri çıldırtmayı başardı.

Hırvatlar 55.dakikada 2dakika zaan cezası alınca, İspanya 25-24 öne geçme şansı buldu.Hırvatlar bu dakika da yunda dört kişi kalmış iken Craotia Zagreb’de forma giyen Zlatko Horvat top çalınca , hızlı hücümla İspanya kalelerinde gol bulmuş oldu.Ayrıca kaleci Mirko Alilovic’in kurtarışları ile Hırvatistan 2 farklı galibiyeti elde etti.

Hırvatistan’da Ivan Cupic 8 golle , Marko Kopliar 4 , Domagoy Duvniak ve Damir Bicanic 3’er golle ve kaleci Mirko Alilovic 16 kurtarışla  etkili isimlerdi.

İspanya’da ise Jorge Maqueda 7 , Alberto Entrerios 5 ve sağ kanat Alber Rocas 4 golle İspanya’yı ayakta tuttular.İspanya’da kaleci Arpad Sterbik bu maçta istediği oyunu ortaya koyamadı.

Slovenyada Hrvatistan gibi C grubunu lider olarak tamamladı. İlk devrede çokbasarılı olan Sloven takımı maçın devamında bir kaç tane yanlışla veSırp kaleci Darko Stanic’in kurtarışları ile geriye düştü. Fakat tam ozaman son 5 dakika oynanırken Sırplar 2 dakika cezası, nedeninden eksikoynarken, Slovenya yine avantaj yakladı. Galip takımda en iyi skorerlerkanatlar Dragan Gayic( 7( 3/5 7m.), Luka Zhvizey 6 ve sol oyunkurucu genç Boris Mackovsek 6 golle oldu. Sırplar’da en çok gol sag oyunkurucu Vuyin 7(/27m.), soloyun kurucu Nenadic ve  sol kanat Prodanovic ‘in 6 golleri ve pivot Alem Toskich 4golle kaydetti.Böylece Sırplar çeyrek final icin istenmeyen İspanyaile karşılaşacaklar.

Bugün ve yarın en iyi 16 takim kendi aralarinda çeyrek final yolcularını belirleyecek.

Agron HAYRETTİN – İspanya

Bakmadan Geçme