Agron HAYRETTİN ‘İspanya’daki Heyecan’

23.Erkekler Hentbol Dünya Şampiyonası İspanya’da tüm hızıyla devam ediyor.Türkiye’de geçmişte antrenörlük yapmış ve şuan Menajer olarak hentbolun içinde yer alan Agron HAYRETTİN, Dünya Şampiyonası ile ilgili düşüncelerini Hentbolhaber.Net’te hentbol severler ile buluşturuyor.

Agron HAYRETTİN, İspanya’da ki Salı günkü müsabakalar ile ilgili olarak şu görüşleri paylaştı.

"Dün oynanan İspanya’ya daki 23.Erkekler Dünya Şampiyonası eleme grubu müsabakaları heyecan içinde geçti.Tabi ki burda büyük favoriler Fransa , Danimarka ve İspanya’nın rakiplerinden çok üstün olduğu için onların müsabakalarında kazananlar belli idi.

Dün oynanan iki önemli derbide Hırvatistan, tahmin edilmeyen kolaylıkla Macaristan’ı ezip geçti(30-21). Diğer bir derbide ise Slovenya, Polonya’yı yenip grupta(25-24) liderliği yakaladı.

Dünkü mücadeleler en iyi 16 ‘ya kalacak ekipleri belirlemek için önemli idi. Aynı favoriler gibi Rusya, Katar’a karşı, Sıbistan’da Suudi Arabistan’a karşı başlarını ağırtmayacakları galibiyet elde ettiler.Belarus iki yenilgiden sonra (Polonya ve Sıbistan), Güney Kore karşısında bir üst tur için şansı yakaladı.

Diğer taraftan en iyi 16’ya kalan Makedonya( Şili ve Katar’ı yenmiş), İzlanda karşısında ikinci yarıda kötü oynayarak müsabakadan mağlup ayrıldı.Makedonya’nın en iyi oyuncusu Kiril LAZAROV , en kötü günüde idi. Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Alman Kiel’in en iyi oyuncularından genç Aron PALMARSON, liderliğinde gençleşmiş İzlanda çok öneli iki puanı kazandı ve bir üst tur için avantaj yakaladı.

Tunus
, bu şampiyonanın en hoş süprizlerinden biri. Fransa’yı sonuna kadar uğraştırıp, Almanya’yı yenen Tunus, Karadağ müsabakasına favori olarak girdi. Fransız koçları Alain Portesin , büyük kozları genç sol oyun kurucusu Wael Jallouse(197 cm 21 yaşında-Kiel’e transfer oldu), sağ oyun kurucuları Amine Bannour, kaleci Magaiez,pivot Issa Tej ve genç yetenek orta oyun kurucusu Alouini ve Ben Salah‘ı  iyi idare etmesini biliyor. Karadağ ne kadar birinci devrede ve sonuna kadar mücadele etsede Amine Bannour ve Ben Salah’ın birebir pozisyon gollerinden dolayı pes etti.

Ne kadar beklenmemiş olsada Almanya ile Arjantin arasındaki müsabaka ilginç oldu. Almanya gençleşmiş kadrosu ile Kadrsouy Simonet kardeşlerin liderliğindeki Arjantin’i son saniyeye kadar uğraştırdı.Almanlar , arjantin karşısında şans eseri galibiyete ulaştılar.

Derbi maçlar ise günü sonunda oynandı.Uros Zoranin kaptanlığındaki Slovenya, Vive Kielce’de takım arkadaşları Polonya’lı Gregor Tkacik ve Tomazh Rossinki‘ye karşı oynadı.Bu müsabakada C Grubunda liderlik müsabakası idi.Slovenya , çok daha iyi organize olarak kanatlardan Zhvizhey ve Gayic , sağ oyun kurucu Yure Dolensin ie birlikte maçtan galip ayrılan ve lider olan ekip oldu.

Diğer taraftan dünyanın en iyi oyuncusu Ivano Balic‘in kadrosunda yer almadığı Hırvatistan , Macaristan’a karşı oynadı. Her iki komşu ülkenin müsabakalarında kazananlar önceden belli olmazken, hentbol severler bu müsabakada büyük bir mücadelenin yaşanacağını tahmin ediyorlardı.Hırvatistan bu önemli müsabakada  büyük kozları Blazenko Lackovic’in yoksunluğunda, Macaristan’ı güzel bir oyunla farklı yendi. Bu önemli müsabakada maçın kahramanları Domagoy Duvniak, sağ kanat Ivan Cupic, Sağ oyunkurucu PSG’li Marko Kopliar ve Kaleci Mirko Alilovic oldu.Macaristan’da ise yenetekli oyuncuları Laslo Nagy ve Csazar son 20 dakikayı yedek bankında geçirdiler.Çünkü Hırvatistan’ın etkili oyununa karşı birşey yapamadılar.

Günün Sonuçları;

(A) Grubu
Tunus-Karadağ…………..: (27-25)
Almanya-Arjantin………..: (31-27)
Fransa-Brezilya…………: (27-22)

(B) Grubu
Katar-Rusya…………….: (22-29)
Makedonya-İzlanda……….: (19-23)
Danimarka-Şili………….: (43-24)

(C) Grubu
Güney Kore-Belarus………: (20-26)
Sırbistan-Suudi Arabistan..: (30-20)
Slovenya-Polonya………..: (25-24)

(D) Grubu
Cezayir-Mısır…………..: (24-24)
İspanya-Avustralya………: (51-11)
Hırvatistan-Macaristan…..: (30-21)"

Agor HAYRETTİN – İspanya

Bakmadan Geçme