Ahmet Kaynak : “Doktorum İnşallah Röportajı Görmez”

Erkekler Hentbol Süper Ligi’nde mücadele eden Trabzonspor’un antrenörü Ahmet Kaynak, hasta yatağından kalkarak hafta sonundaki İzmir Büyükşehir Belediyesi maçında takımının başında sahaya çıktı.

Anadolu Ajansından Selçuk  Kılıç özel haberinde şunlar yer alıyor:

Trabzonspor’da 5 yıldır görev yapan Ahmet Kaynak, 34 yılı antrenörolmak üzere 36 yıldır ilgilendiği hentbola adeta hayatını adadı. 55yaşında ve 130 kilogram olan şeker ve tansiyon hastası Kaynak, sondönemlerde şikayetlerinin artması üzerine Karadeniz TeknikÜniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yaklaşık1 hafta burada tedavi gören Kaynak, ekonomik olarak küçük bir bütçeylemücadele eden ve ligde zor günler geçiren takımının yalnız kalmasınadayanamayarak çok önemli gördüğü İzmir Büyükşehir Belediyespor maçı içindoktorundan "duş almak" için evine gideceğini söyleyerek izin aldı.  

Cumartesisabahı hasta yatağından kalkarak maçın oynanacağı 19 Mayıs SporSalonu’na giden Kaynak, takımının başında sahaya çıktı.

Sahakenarında oyuncularına sık sık uyarılarda bulunan ve heyecandan zamanzaman oturduğu yerden kalkan Kaynak, takımının 31-23 kazandığıkarşılaşmada oyuncularına verdiği destekle galibiyette önemli roloynadı.

Karşılaşmanın ardından evine giden Kaynak, giysilerini de aldıktan sonra hastaneye dönerek tedavisini sürdürdü.

Bordo-mavilitakımın çalıştırıcısının en büyük isteği, bu hafta sonuna kadartedavisinin tamamlanması ve Konya deplasmanda oynanacak karşılaşmayaotobüsle de olsa gitmek.

"Sadece 1 maç gidemedim"

Kaynak, AAmuhabirine yaptığı açıklamada, 34 yıllık antrenörlük hayatında sadeceBursa Nilüfer Belediyespor ile deplasmanda oynanan karşılaşmayarahatsızlığı nedeniyle gidemediğini, onun haricinde tüm maçlardatakımının yanında olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyespormaçında takımının kendisine çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Kaynak, "Çokzor bir dönemden geçiyorduk. Sezon başından beri sıkıntılar çekiyoruz.Çok iyi kadromuz vardı ancak 2-3 oyuncu sakatlanınca puanlar kaybettik.İzmir Büyükşehir Belediyespor maçı çok önemliydi. Maçın daTrabzon’da oynanması tesadüf oldu, deplasmanda olsa hiç gidemezdim"dedi.

-"Yaşamam için maçı kazanmam lazım"

Kaynak, doktorunun işinde çok ciddi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Onunlakonuştuğum zaman, beni tedavi eder diye karar verdim. Cuma günübeni muayene etmeye geleceği zaman arkadaşlar dediler ki ‘Sakın maçagideceğim deme, sana izin vermez, ondan habersiz gidersen bir dahaburaya koymaz’ dediler. Sohbet arasında konuşurken durumumun iyiye doğrugittiğini söyledi ama bana bir fırça daha attı. İki kelimeyle motiveetti. Dedi ki ‘Ahmet hoca, sen ne yapıyorsun. Bu Trabzonspor’un sahaihtiyacı var, sen kendine bakmıyorsun. Biraz kendine bak Trabzonspor,Trabzon için yaşaman lazım’. Ben de o zaman içimden ‘benim yaşamam içinmaçı kazanmam lazım’ dedim.  Doktorumdan ‘Eve gidip duş alacağım,giysilerimi alacağım’ diyerek izin aldım. İnşallah bu röportajı görmez." 

-"Hentbol benim ilacım"

Zor şartlarda Trabzonspor’daantrenörlük yaptığını ifade eden Kaynak, "Hentbol, bizim ilacımız. Buişi para kazanmak için yapmıyoruz. Yeri geldi kazandık da ama yeri geldicebimizden de verdik. Trabzon’da hentbol bitmesin diye mücadele verdik.Bize destek olsunlar. Hacıosmanoğlu geldikten sonra bir şeyler yaptı"dedi.

Kaynak, hasta olmasına karşın saha kenarında sakinduramamasına ilişkin ise "Hentbol, benim hayatımın bir parçası. Sahadagençleşiyorum. Hentbol benim ilacım. Kendimi bu sporun içinde iyihissediyorum. Gelecek hafta da deplasman maçımız var. Perşembe günütaburcu olursam otobüsle de olsa giderim. Hentboldan ayrı kalmakistemiyorum" diye konuştu.

Bakmadan Geçme