Alanya Plaj Hentbol Turnuvası sona erdi

Türkiye Hentbol Federasyonu ile Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 14’üncü Alanya Uluslararası Plaj Hentbolu Turnuvası sona erdi.

Alanya Uluslararası Plaj Hentbolu Turnuvası’nın oynanan final maçlarında, kadınlarda Türkiye Genç Milli A takımı, Bulgaristan Haskovo takımını 2-1 yendi. Ardından yapılan KKTC, Türkiye Genç Milli B takımı karşılaşmasının galibi de 2- 0’lık skorla Türkiye takımı oldu. Erkeklerde ise Türkiye Genç Milli A takımı, Türkiye Genç Milli B takımını 2- 1 mağlup etti.

Günün ikinci yarısında oynanan maçlarda ise Bulgaristan Akademik Plodiv, Adıyaman Yamanspor’u 2- 0 yendi. Türkiye Genç Milli B takımı ise Beşparmak Kıbrıs’ı 2- 0’lık skorla geçti. Bu maçın ardından yapılan Beşparmak Kıbrıs ile Bulgaristan Akademik Plodiv karşılaşması 2- 1 Beşparmak Kıbrıs’ın üstünlüğüyle sona erdi.

Turnuva kapsamında 3 gün boyunca gerçekleşen maçların ardından kadınlarda Türkiye Genç Milli Takımı birinci, KKTC takımı ikinci, Bulgaristan Haskovo takımı üçüncü oldu. Erkeklerde ise Türkiye Genç Milli Takımı birinci, KKTC Beşparmak ikinci, Bulgaristan Akademik Plodiv üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur, Bulgaristan Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mariyana Stamalova ve İstanbul Bölge Gözlemcisi Korhan Özgül verdi.

Kaynak: DHA

Bakmadan Geçme