“Alışma evresi ve özgüven”

Kastamonu Artsam Koleji Spor Kulübü Teknik Direktörü Kemal Durak, İzmir Büyükşehir Belediyesi SK maçını değerlendirdi.

Kastamonu Artsam Koleji Spor Kulübü Teknik Direktörü Kemal Durak maç sonrasında yaptığı açıklamada, skor olarak istediklerini alamasa da maçtan çok şey kazandıklarını söyledi. Durak iki noktaya isabet etti: Alışma evresi ve özgüven.

Tecrübeli teknik adam maç sonrasında yaptığı değerlendirmede; “Ankara’daki Türkiye Kupası maçlarında olduğu gibi antrenmanlarda neler yaptığımızı saptadık. Gençliğin, özgüven gibi bazı dezavantajları var. Maç yaptıkça ve uyum sürecini atlattıkça çok daha farklı yere gelecek takım, buna inanıyoruz. Bugün de çok şeyler kazanabilirdik ama özgüvenin az olması bunda etkili oldu. Tecrübeli isimlerin de tabi ki bireysel hücum eksikleri yansıdı. Hücum yüzdesi düşük tahmin ediyorum ki yüzde 40’lar civarında. Dayanıklılığımız iyiydi, 10 dakika daha maç oynayabileceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Rakibe de ayrı bir parantez açan Durak; “Rakip kolay bir rakip değildi. Yıllardır oynayan köklü bir kulüp. Geçtiğimiz sene Avrupa’da mücadele etti.  Birbirini tanıyan genç bir takım. İşte biz böyle bir takımın hayalini kurduk.  Geçiş sürecini yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki sene çok daha farklı bir yapılaşmayla aynı İzmir yapısının konseptinde bir takım oluşturacağız. Tabi geçiş süreci acılı oluyor. Gönül isterdi ki bayram öncesinde Kastamonu’ya bir galibiyet verseydik. Aldığımız çok şey var. Bilhassa teknik kapasitede eksikler çok. Önümüzdeki günlerde daha farklı bir takım seyrettireceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.  




Bakmadan Geçme