Alman hegemonyası!

Erkekler EHF Kupası’nda beşinci Alman finali bu akşam 18:30’da oynanacak.

HENTBOLHABER.NET – Füchse Berlin ve HSV Hamburg arasındaki EHF Kupası finali 17 Mayıs Pazar (bugün) 18:30’da başlayacak. Daha önce bildirdiğimiz televizyon kanalları dışında maç ehfTV.com’dan canlı yayınlanacak.

Bu önemli maç öncesi sizler için kupaya ve takımlara dair bazı ilginç bilgileri derledik.

ALMAN DERBİSİNE AİT BAZI RAKAMLAR
1993 yılından bu yana düzenlenen organizasyonda bir Alman takımı 16. defa EHF Kupası’nın sahibi olacak.

Dün oynanan yarı final maçlarında HSV Hamburg, Danimarkalı Skjern Handbold’u, Füchse Berlin ise genç Slovenya takımı RK Gronje Velenje’yi mağlup ederek finale yükseldi. 

2004 yılından bu yana EHF Kupası’nı sadece 1 defa Alman takımları kazanamadı.

Geçtiğimiz yıl Berlin’de düzenlenen dörtlü finalde Füchse Berlin’i eleyen Pick Szeged, Montpellier Agglomeration HB ile oynadığı finalden de galip ayrıldı.

BEŞİNCİ ALMAN FİNALİ
Berlin ve Hamburg arasında final maçı Erkekler EHF Kupası’ndaki beşinci Alman finali olacak. İlk Alman finali 1998’de, bu sezon Beşiktaş Mogaz sayesinde Türk hentbol severlerin Türkiye’de izleme şansı bulduğu THW Kiel ile SG Flensburg-Handewitt arasında oynanmıştı.

2005’de Tusem Essen, SC Magdeburg’u (2012/2013 Sezonu EHF Kupası Grup mücadelesinde Beşiktaş’ın rakibi) mağlup etti.

2006’da Frisch Auf Göppingen’i mağlup ederek kupayı kazanan TBV Lemgo (2010/2011 Sezonu EHF Kupası Son 16 mücadelesinde Beşiktaş’ın rakibi) oldu.

2011’de ise Frisch Auf Göppingen (2005/2006 Sezonu EHF Kupası Son 16’da Beşiktaş’ın rakibi) takımın rakibi TV Grosswallstadt olmuştu. Kupayı Göppingen kazanmıştı.

Haber

TAKIM ARKADAŞLARI KARŞI KARŞIYA / İKİ KALECİNİN FİNALİ
Yarı final maçlarının yıldızları iki takımın kalecileri oldu. HSV Hamburg Kalecisi Johannes Bitter 20, Füchse Berlin Kalecisi Silvio Heinevetter ise 17 kritik kurtarış yaparak sahadaki arkadaşlarının yükünü büyük oranda hafifletti.

İki kaleci de Alman Milli Takımı’nda yer alıyor. Bunun yanında Bitter ve Heinevetter 8 yıl önce takım arkadaşı olarak EHF Kupası’nı kazanmışlardı. Bu önemli iki kaleci 2007’de SC Magdeburg kadrosunda yer alıyordu.

Füchse galip gelirse ilk EHF Kupası’na sahip olacak. Hamburg galip gelirse 2007 Kupa Galipleri Kupası ve 2013 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Kupası’nın yanına EHF Kupası’nı ekleyecek.

Füchse Berlin Sağ Oyun Kurucusu Konstantin Igropoulo 2006’da Chekhovskie Medvedi ile Kupa Galipleri Kupası ve 2011’de FC Barcelona Borges ile VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanmıştı. HSV Hamburg oyuncuları Sol Oyun Kurucu Pascal Hens ve Sol Kanatlar Matthias Flohr ve Torsten Jansen de 2007 Kupa Galipleri Kupası ve 2013 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Kupası’nı kazanan ekipte yer almıştı.

Haber

TRANSFERLER VE BİR DEVRİN SONU
Füchse Berlin hocası Dagur Sigurdsson, Haziran ayı itibariyle Berlin’deki görevinden ayrılarak sadece Alman Milli Takımı Teknik Direktörü olarak çalışacak. HSV Hamburg hocası Jens Häusler ise gelecek sezon Michael Biegler’in yardımcı antrenörü olarak görev yapmaya devam edecek. Biegler aynı zamanda Polonya Milli Takımı Teknik Direktörü olarak görev yapıyor.

Rus Konstantin Igropoulo, KIF Kolding Kobenhavn’a (Beşiktaş Mogaz’ın 2014/2015 Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki rakibi), Henrik Toft Hansen ve Petar Djordjic ise son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu SG Flensburg-Handewitt’e (Beşiktaş Mogaz’ın 2014/2015 Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki rakibi) transfer oldular. Efsane Iker Romero ise aktif oyunculuk kariyerine Haziran’da son veriyor.

Her iki takım da bu sezon Bundesliga’da yaptıkları maçlarda evlerinde galip geldi.

AİLE BAĞLARI
HSV Hamburg kazanırsa Henrik Toft Hansen EHF Kupası sahibi bir oyuncu olarak Flensburg’a gidecek ve Flensburg sezonu 3. bitirirse gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak. Henrik Toft Hansen’in kız arkadaşı İsveçli Pivot Ulrika Agren, Buxtehuder SV ile dün Alman Kupası’nı kazandı. Henrik’in kardeşi Rene ise şu an Bundesliga’da lider olan THW Kiel ile 30/31 Mayıs’ta Köln’de VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde (VELUX EHF FINAL4) en büyük kupaya uzanmak için mücadele edecek.

Haber

Muratpaşa Belediye SK, Buxtehuder SV’yi Kadınlar EHF Kupası Çeyrek Finali’nde elemişti. Bundesliga’nın köklü kulüplerinden olan Buxtehuder SV ligde lider durumda. Ligin bitmesine 1 hafta kaldı. Henrik ve Ulrika geçtiğimiz günlerde bebek beklediklerini açıkladılar.

Björn Pazen’den ve EHF Kupası haberlerinden derleyen Fulya Öktem

Bakmadan Geçme