THW Kiel 10. kez Alman Kupası Şampiyonu

THW Kiel, Alman Kupası’nı 10. kez kazanarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı.

HENTBOLHABER.NET – Alman Kupası (DHB-Pokal) 2017 şampiyonu THW Kiel oldu.

Bu yıl Hamburg Barclays Arena’da oynanan dörtlü finalde (REWE Final4) TWH Kiel, Rhein-Neckar Löwen, geçen yılın finalisti SG Flensburg-Handewitt ve SC DHfK Leipzig Handball mücadele etti.

YARI FİNAL MÜSABAKALARI

⇒ ⇒ 2015 Alman Kupası şampiyonu ve 2016 yarı finalisti SG Flensburg-Handewitt, yarı finalde karşılaştığı Rhein-Neckar Löwen’i 33:23 mağlup ederek finale çıktı.

⇒ ⇒ TWH Kiel ise SC DHfK Leipzig Handball’u 35:32 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

FİNAL MÜSABAKASI

2017’ye kadar SG Flensburg-Handewitt Alman Kupası’nda 12 kez final oynamış 4 kere şampiyon olmuştu. Komşusu SG gibi 12 kere final oynayan THW Kiel ise Alman Kupası’nı 9 kere müzesine götürmüştü.

İki takımın daha önce 5 defa karşılaştığı kupa finallerinde 2000, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında 4 defa kazanan THW Kiel olmuştu. SG ise sadece bir defa, 2005 yılındaki finali 33:31 kazanarak Kiel karşısında mutlu sona ulaşmıştı.

MAÇ RAPORU

2017 REWE Fnal4 hentbol dünyasının klasiği Kuzey Derbisi ile sporseverlere kan, ter ve gözyaşı dolu; heyecanlı mı heyecanlı bir 60 dakika yaşattı.

İlk yarısı 13:12 THW Kiel üstünlüğüyle biten müsabakanın yıldızı tartışmasız Rio 2016 Olimpiyat Oyunları Şampiyonu siyah beyazlı ekibin kalecisi Niklas Landin oldu. Landin özellikle ikinci yarıdaki kurtarışlarıyla farkın kapanmasını engelledi.

2014’de SG Flensburg-Handewitt ile VELUX EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan İsveçli Mattias Andersson ilk yarıda alışık olduğumuz performansı ile sahnedeydi. Soyunma odasına 1 sayı farkla gidilmesinde katkısı büyük oldu. Ancak ikinci yarıda Zebralar farkı 6 sayıya taşıyınca SG Başantrenörü Ljuomir Vranjes (2014 IHF Yılın Teknik Direktörü) büyük ustayı oyundan aldı, kaleye Landin’in milli takım arkadaşı Kevin Möller geçti. SG farkı maçın son 5 dakikası içinde en az 4 sayıya indirebildi. Ancak Kiel, farkı bir dakika içinde tekrar 6’ya çıkardı.

Siyah beyazlıları finale taşıyan 2016 Avrupa Şampiyonu ve Rio 216 Bronz madalya sahibi Andres Wolff ise 60 kaleye bir kere SG’nin Danimarkalı Sol Kanat’ı Anders Eggert’in 7 Metre atışında geçti. Wolff, penaltı yüzdesi mükemmel olan Eggert’e geçit vermedi.

Kiel Kaptanı Domagoj Duvnjak, oyun kurucu olarak gösterdiği performans yanında 7 gol ile maçın en skorer ismi oldu. Duvnjak’ı 6 golle takım arkadaşı Niclas Ekberg ve 4 golle Flensburg’un oyun kurucusu eski takım arkadaşı Rasmus Lauge Schmidt takip etti.

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

Müsabakayı 29:23 kazanan ve 10. kez Alman Kupası’na sahip olan TWH Kiel şampiyonluk sevincini Hamburg Barclays Arena’daki binlerce taraftarıyla paylaştı. Karşılaşmayı 13 bin 200 hentbolsever izledi.

Kapak fotoğrafı: Almanya Hentbol Federasyonu resmi sitesi

Bakmadan Geçme