‘Kötü Çocuklar’ eve madalya ile dönüyor

Almanya, Rio 2016’nın en iyi takımlarından biri olan Polonya’yı deyim yerindeyse ezerek bronz madalyanın sahibi oldu.

HENTBOLHABER.NET – Rio 2016 Erkekler Hentbol Olimpiyat Oyunlarında altın madalyaya son Olimpiyat ve Dünya şampiyonu Fransa ile oynadığı dramatik bir maçın ardından veda eden Almanya, eve bronz madalya ile dönüyor.

Bugün öğleden sonra oynanan 3.lük maçında Almanya, Talant Dujshebaev yönetimindeki Polonya’yı ilk yarısı 13:17 biten karşılaşmada 25:31 mağlup etti.

BREZİLYA’DA MİNİ ŞAMPİYONLAR LİGİ

Haber

Almanya’nın ezici üstünlüğünü ile geçen karşılaşmada 40. dakikada son Avrupa şampiyonu ‘Kötü Çocuklar’ (Bad Boys) farkı 6 sayıya çıkardı (16:22). Bu dakikadan sonra Polonya farkı kapatamadı.

Almanya’da Uwe Gensheimer ve Tobias Reichmann kanatlardan yaptıkları ataklarla iri ve sert savunmacıların takımı Polonya’yı şaşkına çevirdi. Son dakikalarda morali iyice bozulan Polonyalı oyuncular oyuna tutunmakta zorlandı.

Bu sezon geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle aylarca sahalardan uzak kalan THW Kiel pivotu Patrick Wiencek’den (Bam Bam) arka arkaya gelen 3 gol tribündeki Alman taraftarlarda büyük heyecan yarattı.

RIO’DA HENTBOL İZLEMENİZ İÇİN 7 NEDEN

Haber

GOLLER

Almanya: Silvio Heinevetter, Andreas Wolff; Uwe Gensheimer (6/3), Finn Lemke, Patrick Wiencek (5), Tobias Reichmann (7), Fabian Wiede (2), Hendrik Pekeler (1), Steffen Weinhold (3), Martin Strobel, Steffen Fäth, Kai Häfner, Julius Kühn (4), Paul Drux (3)

Polonya: Slawomir Szmal, Potr Wyszomirski; Krzysztof Lijewski (5), Mateusz Jachlewski (2), Przemysław Krajewski (5/1), Karol Bielecki (3/2), Wisniewski (1), Bartosz Jurecki (2), Michal Jurecki, Mariusz Jurkiewicz (3), Kamil Syprzak (1), Michal Daszek (3), Mateusz Kus, Michal Szyba

RIO’NUN BAŞ DÖNDÜREN YILDIZLARI

Haber

Bakmadan Geçme