Almanya rahat, Slovenya zorlandı

EHF EURO 2018 ana eleme turu müsabakalarında Almanya rahat bir skor ile kazanırken, Slovenya zorlandı

HENTBOLHABER.NET –

GRUP 5

Almanya – Portekiz 35:24 (16:10)

2016 Avrupa Şampiyonu Almanya, kadrosundaki önemli eksikliklere rağmen EHF EURO 2018 Ana Eleme grup maçlarına iyi bir başlangıç yaptı.

Fabian Wiede, Rune Dahmke ve Julius Kühn sakatlıkları nedeniyle elemelerin açılış maçında sahaya çıkamazken, Christian Dissinger ve Martin Strobel ağır sakatlıkları nedeniyle milli takım kadrosuna alınmadı.

Almanya’da Finn Lemke ve kaleci Silvio Heinevetter dışında her oyuncu EHF EURO 2018 2. Eleme Turu ilk maçında skora katkıda bulundu.

Kaleden kaleye müthiş bir gol atan Andreas Wolff maçın sonlarına doğru yerini Heinevetter’e bıraktı.

Maçın başında farkı hızla açan Almanlar bir daha arkalarına bakmadı. Maç tamamen evsahibinin kontrolünde geçti. 54. Dakikada Matthias Musche farkı 10’a çıkaran golü attı. Kötü Çocuklar’ın (Bad Boys) dönüşü muhteşem oldu.

Slovenya – İsviçre 32:27 (12:15)

Evinde oynayan Slovenya sahaya favori olarak çıksa da oyuna ağırlığını koyması 30 dakika aldı. Maça iyi başlayan İsviçre 6:6’dan sonra 14. Dakikada skoru 7:9 yaptı. Devrenin bitmesine 5 dakika kala fark 5’e çıktı. Slovenya farkı üçe indirerek soyunma odasına gitti.

Veselin Vujovic yönetimindeki Slovenya maçın son çeyreğine girilirken 23:22 öne geçti. 53. Dakikada 5 farkı yakalayan Slovenya maçı bu şekilde bitirdi.

Courtney Gahan

Bakmadan Geçme