Altı Puanın Önemi

A Milli Bayan Hentbol Takımı Antrenörü Hikmet Vurgun, 2013 Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası 4’üncü eleme grubunu ilk sırada tamamlamak için mücadele ettiklerini belirterek, ”Altı puanı elde eden gruptan çıkacak gibi gözüküyor” dedi.

 Vurgun, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) SporSalonu’nda düzenlediği basın toplantısında, 4. Grup’ta Azerbaycan vePortekiz ile yapacakları maçların değerlendirmesini yaptı.

Grupta şu ana kadar oynadıkları iki maçta bir galibiyet bir demağlubiyet aldıklarını hatırlatan Vurgun, Azerbaycan ve Portekiz ilebirlikte play-off maçını oynamaya hak kazanmak için uğraştıklarınısöyledi.

”Öncelikli rakibimiz Portekiz” diyen Vurgun, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Ankara’da Azerbaycan’ı farklı yendik. Deplasmanda ise Portekiz’eiki farkla kaybettik. Öncelikle Azerbaycan’ı 24 Kasım Cumartesi günüBakü’de tekrar yenmeliyiz. Bir hafta sonra da Portekiz’i Ankara’daağırlayacağız. Öncelikli hedefimiz Portekiz’i üç sayı farkla yenmek.Bize yakışan ise Portekiz’i daha farklı bir skorla mağlup ederek gruptanbirinci çıkmak. İki ekibi de teknik ve taktik açıdan incelediğimizdeçok ciddi rakip görmüyoruz.”

Vurgun, iki kez dünya şampiyonasına katılmak için play-off maçıoynadıklarını anımsatarak, ”Ancak, bugüne kadar dünya şampiyonasınakatılma başarısı gösteremedik. Umarım iyi bir play-off kurası çekeriz veSırbistan’da düzenlenecek 2013 Dünya Bayanlar Hentbol Şampiyonası’ndayerimiz alırız” ifadesini kullandı.

Yardımcı antrenör İsmail Güney ise Portekiz yenilgisini ”işkazası” olarak nitelendirerek, gruptan birinci çıkacak güce sahipolduklarını, Portekiz’i de Türkiye’de farklı yeneceklerini ileri sürdü.

Güney, dünya şampiyonasına katılmaları durumunda ise Türk hentbolunun çıtasının yükseleceğini vurguladı.

Kaptan Yeliz Özel de sakat olduğu için Azerbaycan ve Portekizmaçlarında takımdaki yerini alamadığını dile getirdi. Grupta alınanPortekiz mağlubiyetini talihsizlik olarak niteleyen Yeliz Özel, bugünekadar Portekiz’i hep farklı yendiklerine işaret ederek, Azerbaycan’ırakip olarak görmediğini sözlerine ekledi. 

Bakmadan Geçme