Altınordu’nun Hedefleri Büyük

Hentbol Bayanlar Süper Liginin yeni temsilcisi Altınordu Konak Belediyespor Kulübünün Antrenörü Melih DÜLGERKARAOĞLANOĞLU, sorularımızı yanıtladı.

Nağmağlup Şampiyon takımının Antrenörü DÜLGERKARAOĞLANOĞLU‘na ilk sorumuz: "Geçtiğimiz sezon ile ilgili düşünceleriniz nedir?" diye oldu.

HaberDÜLGERKARAOĞLANOĞLU ise şu açıklamalarda bulundu: "Geçtiğimiz sezon hentbol branşında yeni bir kulüptük , genç  ve 4-5 süperlig tecrübesi olan sporcu takviyesiyle yolumuza başladık. Belediye yasası çıkmasından sonra Ocak ayından  itibaren sıkıntılar yaşadık, fakat sporcularımın hırsı , kazanma isteği ve arzuları bu konuları aştı. Sezonu playofflar dahil olmak üzere nağmağlup biçimde Şampiyon olarak bitirdik ve Süperlige çıkma başarısı elde ettik ki;  "Türkiyede nağmağlup olarak şampiyon olmuş" çok az takım vardır, buda bizim ayrı bir başarımız." dedi.

 **Bayanlar Süper Liginde İzmir Bşb Spor Kulübü ile beraber İzmir’i temsil edecek olmanız hakkındaki düşüncelerini sorduğumuzda ise :

 "İzmirin Bayanlar Süper liginde 2.ci bir takımı olmamız beni gururlandırıyor. Erkek takımımızda seneye Süper Lige çıkar inşallah. Bu zamana kadar İzmir Hentbolü olarak altyapıda çok iyi sporcular yetişti, fakat taçlandıramadık. Maddiyat ön planda idi ve İstanbul , Ankara takımlarının imkanları bizden iyiydi. Sporcuların başka alternatifleri yoktu ve İzmirden gitmek zorunda kaldılar. Ben gerçekten antrenör olarak değilde bir hentbolsever olarak neden İzmir hentbolü olarak 3.cü 4.cü takımlarımız olmasın diyorum.

3-4 Sene önce İzmir takımı iyi bir ivme yakalamıştı, seyirci kitlesi ve başarılar yakalanmıştı. Kendi adıma hentbole emek veren ve eski küs ve dargın sporcuları beraberce desteğe bekliyoruz.

İzmir hentbolü olarak  o eski ivmeyi yakalamak, dolu tribünlere oynamak istiyoruz ki; buda sporcuları etkiler , isteklenirler artı güçtür."dedi.

 **2013-2014 Sezonu Hakkındaki Düşüncelerini sorduğumuzda ise DÜLGERKARAOĞLANOĞLU:

Ligimiz zorlu ve kendine özgü bir havası var. Açıkcası uzun ve zorlu bir maratonda kadro genişliğini oluşturduğumuz sürece, ligin pekte zor geçmeyecegi düşüncesindeyim. Hedefimiz doğrultusunda herşey kulübümüzün bütçesine bağlı, sayın Belediye Başkanımız HAKAN TARTAN bir sözünde "Hangi branşta ne yaparsanız yapın, en iyisini yapın" diye  belirti. 

Bu zamana kadar belediye başkanımızın çok büyük desteğini gördük. Bizde hedefimizi bu yüzden yüksek tutuyoruz. Hedefimiz ilk 5’e girmek ve Avrupa kupalarına gitmek.”dedi

 Transfer çalışmalarını değerlendiren Dülgerkaraoğlanoğlu: "Düşüncelerimiz var. İyi ve kaliteli sporcular transfer etmek istiyoruz, Başkanımızın onayı doğrultusunda bütçemizle beraber transfer politikamız belli olucaktır.

Transfer konusunda şuan açıklama yapamam, görüşmelerimiz devam ediyor. Herşey netleştikten sonra transferlerimizi açıklayacağım” dedi.

 

 Son olarak Türkiyede Hentbole basının ilgisinin az olduğuna dikkat çeken DÜLGERKARAOĞLANOĞLU: ”Türkiye’nin başarılı kulüplerinden birisi olmamıza rağmen ilgi üzerimizde azdı.Hentbolda her zaman reklama  ve basının ilgisine ihtiyacımız var." dedi.

 

 
 

Bakmadan Geçme