Amasya Taşova: Olması gereken oldu

İptal edilen Amasya Taşova-Rainbow Kayseri maçı ev sahibi lehine 10-0 olarak tescil edildi. Amasya Başkanı Ömer Sayar 'Beklediğimiz bir haberdi. Olması gereken oldu” dedi.

HENTBOLHABER.NET / ÖZEL – Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Erkeler Süper Ligi’nde 4. Haftada Kayseri ekibinin sahaya çıkmaması nedeniyle iptal olan maç Amasya Taşova Hentbolspor lehine 10-0 olarak tescil edildi. Müsabaka talimatına göre Rainbow Kayseri Spor Kulübü’nün iki puanı silindi ve Federasyon Ceza Kurulu’na sevk edildi.

Konu ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Amasya Taşova Hentbolspor Başkanı Ömer Sayar; “Beklediğimiz bir haberdi. Olması gereken oldu. Sayar devam eden açıklamalarında, "Federasyon bu konuda duyarlı bir karar vererek ileride doğabilecek benzer sıkıntıların da önüne geçmiş oldu.2 puandan dolayı sevinçliyiz. Şu an önümüzde Anafen Koleji maçına kadar 5 karşılaşmanın olduğu bir periyod var. Bu zorlu periyodun ilk müsabakasında bu hafta Beşiktaş Mogaz ile evimizde karşılaşacağız. 5 maçta 4 galibiyet aldık, bu süreçte bunun tesadüf olmadığını göstermek istiyoruz” dedi.

Taşova’nın isminin duyulması açısından önemli bir sorumlulukları olduğunu belirten Sayar, insanların spora açlığını hentbol ile gidermeye çalışıyoruz. Halkımız da teveccüh gösterip bizi destekliyor dedi.

ASIL MÜCADELEMİZ KURUMSALLAŞMA
Sahadaki sportif mücadelenin ötesinde kurumsallaşma için de mücadele verdiklerini belirten Ömer Sayar; “Bu noktada vurgulamakta yarar var; yeni bir ekibiz, yeni bir takımız, asıl gayemiz kurumsallaşma. Kurumsallaşma olursa A şahsı B şahsı önemli olmaz. Ekipler değişir ama Taşova Hentbol Takımı başarılarına katlayarak devam edebilir” dedi.

Başkan Ömer Sayar, Süper Lig’deki konumları, bundan sonraki mücadeleleri ve teknik kadro ile ilgili görüşlerini ise şöyle ifade etti: “Sportif mücadele açısından da asansör takımı olmak istemediklerini, amaçlarının ligde iyi bir yer edinmek olduğunu kaydeden Sayar; “Adım adım ilerliyoruz. Bu sezon en azından play-off aşamasında top koşturmak istiyoruz. Yönetim olarak antrenörümüze, sportif direktörümüze çok güveniyoruz. Tüm arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Ekibimiz gayet uyumlu. Sporcularımız arasındaki arkadaşlık çok güzel. Hentbol camiasında pek çok takımın da mücadele etmek zorunda olduğu zorluklara rağmen iyi işleyen bir mekanizmamız var. Üzerine koyarak devam etmek istiyoruz.”

SPONSORSUZ SPOR OLMAZ
Hentbolun Türkiye’de üvey evlat muamelesi gördüğünü söyleyen Sayar; “Sponsorluk sıkıntımız var. Sadece bizim değil tüm takımların en temel sorunlarından biri bu.  Bu spora yapılacak katkı üzerine oturup konuşulmalı. Hükümetin hentbola biraz daha duyarlı olması gerek. Tesisleşme konusunda da sıkıntı var. Fiziki şartların düzelmesi gerekiyor. Liglerdeki gelişme milli takımda da yansıyacaktır. Doğru adımların atılmasıyla umut ediyoruz her şey güzel olacaktır” dedi.

THF Erkekler Süper Ligi’nin yeni takımı Amasya Taşova Hentbolspor’un büyük sponsorluk anlaşmaları yaptığı bir kurum bulunmadığını belirten kulüp başkanı Ömer Sayar; “Şu anda kısıtlı imkanlarla gidiyoruz. İddia geliri ile çarkı çeviriyoruz. Bu konuda adımı atacak kurum federasyondur. Örneğin hentbol süper liglerine bir sponsor gelirse ligdeki bütün takımların yükü hafifler. Federasyon şemsiyesi altında eminim takımlar da yeni sponsorluklar edinmek için yapılarında gereken değişikliği yapacaktır. Birkaç kez tekrar ettim ama burada yeniden söylemek istiyorum, THF adım atmazsa o kıvılcım çakmaz. Düşünü bir kere, kamuoyu takımları mı tanıyor şu anda. Ama Türkiye Hentbol Federasyonu dediğinizde herkes bilir. Kapıyı çalmanızı o isim sağlar. Anahtarı almak da artık camianın tek bir amaca yönelmiş desteğiyle; ki bu amacın adı ilerlemektir; seçilmişlerin işidir” dedi.

Hentbolu elbirliğiyle üvey evlat statüsünden en üst seviyeye çıkarmak için uğraş verilmesini umduğunu söyleyen Sayar, daha çok tanıtımın ilk şart olduğunu belirtti.

Şans oyunlarının özelleştirilmesi konusunu da vurgu yapan Sayar, özelleştirme gerçekleştiğinde İddia gelirlerinin ne olacağı konusunda bilgi olmadığını kaydetti. Herhangi bir olumsuzlukta buradan gelen gelirle kulüpleri idame ettirmeye çalışanların zor durumda kalacağını söyleyen Sayar; “O zaman emin olun ligde oynayacak takım bulamayız” dedi.

BASIN İŞİN İÇİNE GİRMELİ
Basın anlamında da hentbolun büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Ömer Sayar; “Geçen gün A Milli Takımı’nın Hırvatistan maçının hangi kanaldan verildiğini, maçın saat kaçta olduğunu bulmak için onlarca gazeteyi taradım. Hentbolhaber.Net’i tenzih ederek söylüyorum, bırakın bu bilgileri maçın olduğuna dair bilgiyi bile göremedim. İçler acısı bir durum” dedi.

Bu sezon süper lig maçlarından hiçbirisinin yayımlanmadığını da belirten Sayar; “Federasyon, kulüpler, basın bu işin sac ayaklarıdır. Ayaklardan biri işini yapmazsa diğerleri de işlevsiz kalır. Ortak akıl olmalı. Ben yaptım oldu mantığı geçerli akçe değil ve artık işlemiyor da. Hentbol adına ilerleme kaydetmek için bir eylem planı oluşturulmalı. Buna acilen ihtiyacımız var” diyerek sözlerine son verdi.

Deplasmandaki maça çıkmadığı için puanı silinip Ceza Kurulu’na sevk edilen Rainbow Kayseri Spor Kulübü yöneticilerinden açıklama alınmadı.

Bakmadan Geçme