İstenirse oluyor

İhsan Doğan, hafta içi oynanan Yenimahalle Belediyesi SK ile Yalıkavak Spor Kulübü arasındaki Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçını yorumladı.

TAKİP ET

HENTBOLHABER.NET- Evet, rakip Kastamonu ekibi kadar güçlü değildi; Evet, ligle kupa arasında fark vardı; Evet, salonda ciddi bir seyirci desteği oluşmaya başlamıştı. Ama, Yenimahalle'nin kızları da maçı istediler ve aldılar. Tabii, geçen haftaki Muratpaşa Belediyesi galibiyetinin yarattığı moral motivasyonu da unutmamalı.

​Kadınlar Türkiye Kupası Yarıfinal ilk maçından söz etmek istiyorum. Yenimahalle Belediyesi, Yalıkavakspor'u konuk etti Çarşamba günü.

​Yalıkavak maça adeta golle başladı. Daha birinci dakika dolmadan Reyhan'la 1-0 öne geçti. Yenimahalle ancak 2 dakika sonra cevap verebildi bu gole. Yalıkavak altıncı dakika dolarken farkı ikiye çıkarmıştı. İki dakika sonra Yenimahalle eşitliği sağladı. Onuncu dolarken Yalıkavak son kez iki farklı üstünlük sağladı: 3-5.

​Onüçüncü dakika içinde Yenimahalle'nin golcüleri Olga ve Ceylan'ın sayıları Ankara ekibine önce beraberliği sonra da üstünlüğü getirdi. Yalıkavak'ın savunmasını çözen Serdar Eler'in öğrencileri farkı giderek açtılar ve ilk yarıyı 13-8 önde tamamladılar.

​İkinci yarıya da Yenimahalle golle başladı. Ceylan'ın golü farkı 6'ya çıkardı. Yenimahalle, 42'inci dakikayı Nurceren'in golüyle 20-12, 46'ıncı dakikayı Gülcan'ın golüyle 23-14 önde geçti.

​Son on dakikaya girilirken Yalıkavak biraz canlanır gibi oldu. Nurşah, Demet ve Fatmanur ile bulduğu goller yalnızca farkın biraz kapanmasını sağladı o kadar. Bitiş düdüğünden hemen önce Ceylan golünü attı ve skoru belirledi: Yenimahalle Belediyesi: 27 – Yalıkavakspor: 20

​Bu sonuçla Yenimahalle Belediyesi finale epey yaklaşmış oldu. Yalıkavak'ın işi zor, hem de pey zor. İkinci maçta 7 farkı kapatmak(?) İşte bütün mesele bu!

​      

Bakmadan Geçme