MHK'nin Hedefinde Kadın Hakem ve Gözlemci Sayısını Arttırmak Var!

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hakan Küçükyılmaz, Türk hentbolunda kadın hakem ve gözlemci sayısını arttırmak için çalıştıklarını ve bu çalışmaların olumlu sonuçlarını görmeye başladıklarını söyledi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hakan Küçükyılmaz, Giresun'da devam eden Gençler Türkiye Şampiyonası müsabakalarında gazetecilere yapmış olduğu açıklamada,

"Kadın hakem ve gözlemci oranını artırmayı hedefliyoruz. Yüzde 2 olan kadın hakem ve gözlemci oranımızı yüzde 23-24 seviyesine çıkardık ve bu oranı daha da artırmayı planlıyoruz" dedi.

Uluslararası Klasmanda İki Kadın Hakem

Merkez Hakem Kurulu, hakem kurslarına katılımda cinsiyet eşitliğine önem veriyor. Başkan Küçükyılmaz, "Hakem kurslarında katılımcıların yüzde 50'sinin kadın olması kuralımız var ve bunu başardık. En son Kırklareli'nde açtığımız kursa yüzde 50'den fazla kadın aday katıldı. Hedefimiz, kadın hakem sayısını daha da artırmak" ifadelerini kullandı. Bugüne kadar 35-40 kurs açtıklarını belirten Başkan, Türkiye çapında bin 700 başvuru aldıklarını ve ilk meyvelerini geçen sene aldıklarını söyledi.

Kadın Hakem Sayısı Artacak

"C klasmanında 25 hakemimiz var ve bu hakemleri zamanla üst klasmanlara taşıyacağız. Şu anda 2 kadın hakem uluslararası klasmanda yer alıyor ve bu sayıyı artırmayı amaçlıyoruz" diyen Başkan Küçükyılmaz, kadın hakemlerin hentbolda daha fazla yer almasını hedeflediklerini vurguladı.

Bakmadan Geçme