Sırbistan maçı öncesi Milli takım görüşleri

A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın EHF EURO 2024 6'ncı Eleme Grubu'ndaki ikinci maçında Sırbistan ile 15 Ekim'de Ankara'da oynayacağı maç öncesi basın toplantısı düzenlendi.

A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın EHF EURO 2024 6'ncı Eleme Grubu'ndaki ikinci maçında Sırbistan ile 15 Ekim'de Ankara'da oynayacağı maç öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Ankara'da Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'ndaki basın toplantısına, Başantrenör Costica Buceschi ile A Milli Takım oyuncuları Nurceren Akgün Göktepe ve Kübra Sarıkaya katılırken, basın toplantısı THF TV Youtube kanalından da canlı olarak yayınlandı.

"ZOR BİR MAÇ OLACAK"

Sırbistan ile oynanacak karşılaşmayı değerlendiren Başantrenör Costica Buceschi, "Geçtiğimiz Nisan ayında en son Sırbistan ile karşılaştık. Sırbistan takımı O takım ile aynı takım değil. En az 6-7 oyuncu değişikliği oldu. Bizim için zor bir maç olacak. Nasıl bir oyun olacağını yarın izleyip göreceğiz. Çok fazla analiz etme şansımız olmadı." dedi.

U17 DEĞERLENDİRMESİ

U17 Kız Milli Takımı' nın Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısına da değinen Buceschi, "Maçlarını izledim, Oyuncular maç sonuna kadar hiç konsantrasyonunu bozmadan, yürekli şekilde mücadeleye devam etti. Uzun dönemde A Milli Takım'a katkıları olacaktır. Değerli oyuncular var katkı sağlayacak. Bu kamp çalışmalarımıza da U17 kadrosundan Sol oyun kurucu Buğu Sönmez vardı. Buğu genç yaşına rağmen A Milli Takım kampında iyi bir performans sergiledi. Başarılı da olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"KAZANIP AVANTAJLI ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ"

A Milli Takım oyuncusu Nurceren Akgün Göktepe de "Sırbistan ile birçok maçta karşılaştık. Ama son kadrodan 6-7 önemli tecrübeli oyuncuları bu maç kadrosunda yok. Bu avantaj gibi görünebilir ama biz onlar varmış gibi oynayıp maçı da kazanıp avantajlı şekilde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

"MAÇI ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Milli hentbolcu Kübra Sarıkaya da "Birbirini iyi tanıyan iki takım karşılaşacak ve daha az hata yapan takım galip gelecek. Biz de bunun için çok iyi çalıştık. Bu önemli maçın bizim için çok iyi geçeceğini ve maçı alacağımızı düşünüyorum. Kendi seyircimiz önünde oynuyoruz bu bir avantaj. Ankaralı hentbol severleri destek olmaya bekliyoruz. Destekleri bizim için çok önemli." şeklinde konuştu.

Kadın Milli Takımımız, gruptaki ikinci maçını 15 Ekim'de Ankara'da Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda Sırbistan ile oynayacak. TRT Spor Yıldız kanalından canlı olarak yayınlanacak karşılaşma saat 17.30'da başlayacak.

Yılmaz Acar Davut

Bakmadan Geçme