Türkiye Hentbol Federasyonu 3 Listeyle Seçime Gidiyor

Türkiye Hentbol Federasyonu 27 Eylül'de gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerine 3 listeyle girecek. Erhan Aras, Mesut Çebi ve Uğur Kılıç'ın adaylıkları kesinleşirken, Tarık Cengiz yeterli imzayı toplayamadı ve aday olamadı. Hangi aday kaç imza topladı, mükerrer imzalar ve daha fazlası… Adayların ilk mesajları ne oldu? Hentbolhaber.net derledi!

Türkiye Hentbol Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu ile 7. Olağan Mali Genel Kurulu 27 Eylül 2024 tarihinde çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 28 Eylül 2024 tarihinde Ankara'da yapılacak.

Gerçekleştirilecek seçim öncesinde federasyon başkan aday adayları Erhan Aras, Mesut Çebi, Tarık Cengiz ve mevcut başkan Uğur Kılıç (isimler alfabetik sıraya göre yazılmıştır) başkan adayı olmak istediklerini belirten yazılı dilekçelerini ve başkan adaylığı için gerekli diğer belgeleri bir dizi pusulası oluşturarak kapalı zarf içinde son başvuru günü olan dün saat 17:00'de Türkiye Hentbol Federasyonu yetkililerine teslim etti.

THF'de 3 Adayın Listeleri Yarışacak

Mühürlenerek teslim alınan tutanaklar Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teslim edildi. Ardından toplanan değerlendirme komisyonu, kesin adaylıkları değerlendirdi.

Değerlendirmeler sonucunda yeterli imzayı toplayan ve evrakları hazır bulunan Erhan Aras, Mesut Çebi ve Uğur Kılıç'ın adaylığı kesinleşti. Yeterli imzası bulunmayan Tarık Cengiz ise aday olamadı.

Türkiye Hentbol Federasyonu 3 adayla seçime girecek.

Hangi Aday Kaç İmza Topladı?

Yetkililerden alınan bilgiye göre mükerrer oylar haricinde Erhan Aras 34, Mesut Çebi 40, Tarık Cengiz 24, Uğur Kılıç 68 imza topladı.

Mükerrer oylar düşüldüğünde Erhan Aras'ın 32, Mesut Çebi'nin 32, Tarık Cengiz'in 19 ve Uğur Kılıç'ın 57 imzaya sahip olduğu görüldü.

Buna göre Erhan Aras, Mesut Çebi ve Uğur Kılıç seçime girmeye hak kazandı, adaylıkları kesinleşti.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Adayı Erhan Aras'tan İlk Mesaj

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Erhan Aras (@erhanaras29)'in paylaştığı bir gönderi

Adaylığı kesinleşen Erhan Aras sosyal medyasından şu ifadelerle adaylığını duyurdu: “Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanlığı'na resmi olarak adayım. İmza vererek adaylığımı resmileştiren tüm delegelerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Doğru bildiğimiz yoldan yürümeye devam edeceğiz. Hentbol Federasyon Başkanlığı seçimlerinin, hentbol camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; adaylığı resmileşen Başkan adaylarına başarılar diliyorum. Kazanan hentbol, centilmenlik ve liyakat olsun.”

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Adayı Mesut Çebi'den İlk Mesaj

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Mesut Çebi (@mesut_cebi)'in paylaştığı bir gönderi

Adaylığı kesinleşen Mesut Çebi sosyal medyasından şu ifadelere yer verdi: “Büyük hedeflerle hentbol için çıktığımız YENİ YOL'da adaylığımız kesinleşmiştir. Bu süreçte desteğini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür eder şükranlarımı sunarım. Camiamıza hayırlı olsun.”

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı ve Başkan Adayı Uğur Kılıç'tan İlk Mesaj

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Uğur Kılıç (@ugur.kilic03)'in paylaştığı bir gönderi

Mevcut başkan ve başkan adayı Uğur Kılıç ise adaylığının kesinleştiğini şu ifadelerle duyurdu: “Sevgili Hentbol Ailem, Üç yıl önce “Birlikte Başaracağız” diyerek yola çıktık, çok çalıştık, hentbolumuzu ayağa kaldırdık. 27 Eylül 2024'te yapacağımız genel kurulumuzda delegelerimizin güçlü desteği ile yeniden adayım. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Bu demokratik süreçte hentbolumuzu yönetmeye talip olanlara da teşekkür ediyor, adaylıkları kesinleşenlere başarılar diliyorum. Ben ve ekibim yeni döneme hazırız; inancımız tam, heyecanımız yüksek! Hentbolumuzun geleceğini birlikte büyüteceğiz.”

Yılmaz Acar Davut
Yorumlar 1
İlker 18 Eylül 2024 16:05

Delegeler güle güle diyor. Kime?

Bakmadan Geçme