Asobal'da kriz büyüyor, Torrevieja seneye yok

Hentbolda Avrupa'nın en kaliteli liglerinden İspanya Asobal Hentbol Ligi'nde krizin boyutları büyüyor. Birçok kulübün finansal sıkıntı yaşadığı lige bir kötü haber de Torrevieja'dan geldi. Torrevieja önümüzdeki yıl ligde Asobal'da olmayacak.

Ekonomink krizin spor branşlarına da yayıldığı İspanya’da, belki deresesyondan en çok etkilenen spor hentbol oldu. Zira hem erkekler AsobalLigi hem de kadınlar Honor Ligi’nde yer alan ekipler birer birerkırmızı alarma vermeye başladı. Antequera, Huesca,San Antonio ve geçenyıl Şampiyonlar Ligi’nde yer alan Reale Ademar Leon’un su yüzüne çıkanfinansal sıkıntılarından sonra,ilk iflas haberi Torrevieja’dan geldi.İki yıldır sponsor ve kulüp başkanı arayışlarını sürdüren batı İspanyatemsilcisi, bu yıl Asobal yerine alt liglere katılmak istediğinibelirtti. 1974 yılında kurulan kulüp, 2000’lerin erken döneminde İkincilig’den Asobal’a yükselmişti.Zaman zaman ilk 102u zorlayan kırmızı –mavililer,Ligin Sagunto’yla birlikte iki Valencia ekibinden biriydi.

Mücadelelerini 4.500 kişilik Los Deportes Salonu’nda yapan Torreviejageride bırakılan sezonu 9.lukla bitirmişti. Asobal’da geçirdiği sezonsayısı 9 olan Torrevieja, bu istatistikte çift haneleri gören 13 takımarasına giremeden lige veda etti. Daha önce Avrupa’da müsabaka oynamafırsatı da bulamayan Torrevieja Finansal darboğazdan çıkana kadar altliglerde mücadele edecek ve kulüp toparlanana kadar veya sponsor bulanakadar Asobal’a geri dönmeyecek.

Kaynak:Sports TV

Bakmadan Geçme