Ankara Büyükşehir Avantajlı

Avrupa Erkekler Çalenç Kupasında Ülkemizi temsil eden Ankara Büyükşehir Belediyespor, Yunanistan’a avantajlı gidiyor.

A.C.Doukas takımı ile Çeyrek finale yükselebilmek için mücadele eden Ankara Büyükşehir Belediyespor, Ankara’da oynadığı ilk müsabakayı 6 sayı farkla 29-23 kazanmasını bildi.

24 Şubat Pazar günü Saat:17.00’de Dais Cultural a. Athletic Center ‘da oynanacak müsabaka öncesi Ankara Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Zeki Polat, ilk maçı ve rövanşı değerlendirdi.

Polat, "Erkekler Çalenç Kupası 4. Tur ilk maçında Yunanistan takımı A.C. Doukas’ı 29-23 mağlup ederek, rövanş maçı için avantaj sağladığımızı düşünüyorum. İlk maçla ilgili olarak, maça her iki takım da temkinli başladı, karşılıklı geçen gollerle ilk yarı başa baş bir mücadeleyle geçti. Hızlı oyunumuza rağmen, rakibimize ilk yarı hızlı hücum golleri atamadık. Rakibimiz de hızlı ve dinamik bir takım. Nitekim güçlerin eşit olması sebebiyle devreyi 14-12 iki sayılık üstünlükle tamamlayabildik. İkinci yarı kötü başlamamız nedeniyle, rakip peş peşe goller buldu ve daha ikinci yarının başlarında skoru dengeledi ve 10. dakika da iki sayılık farkla öne geçti. Bu dakikadan sonra toparlanmaya başladık ve iyi savunma ve kalecimiz Taner’in de güzel kurtarışlarıyla önce beraberliği yakaladık ve sonra da skor üstünlüğünü ele geçirdik. Son 5 dakika da 7 sayılık üstünlük yakaladık. Kalan süre de karşılıklı gollerle maçtan 6 sayılık farkla galip ayrıldık. Rakip iyi bir takım, Yunanistan da tur atlamak kolay olmayacak ama 6 sayılık skor üstünlüğü ile komşu ülkeye gidiyoruz. Orda da özellikle galip gelerek tur atlamak istiyoruz. Bize ilk maçta destek olan tüm Hentbol severlere gönülden teşekkür ediyorum." dedi.

Bakmadan Geçme