Ankara Büyükşehir, Avrupa Arenasında

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor 16 Şubat Cumartesi günü Çalenç Kupası’nda Yunanistan’ın A.C. Doukas takımı ile karşı karşıya gelecek.

THF Spor Salonunda saat:13.00 de oynanacak olan müsabakada son 16 takım arasında olan Ankara Büyükşehir Belediyespor, rövanş müsabakası öncesi avantaj yakalamak isteyecek.

Marco Di Domenico, Lorenzo Fornasier  İtalyan Hakem ikilisinin görev yapacağı müsabaka öncesi açıklamalarda bulunan Antrenör Zeki Polat, ligde oynamış oldukları son iki maçı değerlendirdi.

Polat , hafta sonu oynadığımız zorlu Trabzon spor deplasmanından, yediğimiz son saniye golü ile berabere döndük. Maçın ilk 30 dakikasında istediğimiz hızlı oyunu ortaya koyamadık. Savunmada da yaptığımız basit hatalar sonucu ilk devreyi geride tamamladık. İkinci yarı istediğiz hızlı oyunu ortaya koymamıza rağmen yediğimiz basit gollerle bir türlü oyunu Haberkoparamadık. Trabzon’un yaptığı sertlikleri de, maçın hakemleri görmeyince, yerleşik hücum da istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Son 8 saniye de attığımız golle öne geçsek de son saniyede yediğimiz golle berabere kaldık."dedi

Polat ayrıca ,takımımızın ikinci yarının başlamasından itibaren yaptığı peş peşe maçlardan dolayı 18. Hafta da ki Niğde maçında oldukça yorgun olduğunu gördük. Hem savunmada hem de hücum da oldukça basit hatalar yapan takım bir türlü oyuna hakim olamamıştır. Oyunun içinde zaman zaman yakaladığımız tek paslı hızlı hücum ve geliştirilmiş hızlı hücumlarla oyunu lehimize çevirmeyi bildik. Fakat yerleşik oyunda ki kötü oyunumuz ve rakibimizin hırslı oyunu da maçın kopmasına engel oldu. Kötü bir oyuna rağmen aldığımız bu galibiyet bize Avrupa kupalarında ki Yunanistan maçı öncesi büyük bir moral ve özellikle de iyi bir ders oldu. Şimdi Cumartesi oynayacağımız Yunanistan maçından güzel bir oyunla avantajlı bir skorla rövanş maçına gitmeyi hedefliyoruz."dedi.

Cumartesi günü oynayacakları müsabakada hentbolsevelerin desteğini isteyen Polat, ekibim ile beraber başarılı bir sonuç alacağımızı düşünüyorum diyerek düşüncelerini belirtti.

Bakmadan Geçme