Ankara Hentbol İhtisas cephesinden ilk yorum

Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin açıklamasından sonra Ankara Hentbol İhtisas Spor Kulübü Başantrenörü Sibel Keskin’den ve olayın içinde olan oyuncu Ömer Arslan’dan yorum geldi.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz’ın açıklamalarına, Ankara Hentbol İhtisas Spor Kulübü’nden cevap geldi.

Hentbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğin’den açıklama…

Başantrenör Sibel Keskin ve oyuncu Ömer Arslan sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundular.

Sibel Keskin, “Konunun muhatapı olarak haber yapmadan önce arayıp bilgi aldığı önce hentbol habere teşekkürler. Böyle durumlarda duyarlı davranılmasını beklerdim..

Sporcum ömer Aslan çok önce geçirilmiş bir kovit vakasında bağışıklık kazanmış doktordan kesinlikle bulaşıcılığı yoktur oynayabilir raporu almıştır.. federasyon yetkilileri doktor raporunun geçerli olduğunu söylemiş fakat maçın gözlemcisi oynatmak istememiştir. Bunun nedeninin kötü niyet değil mevzuattaki belirsizlik olduğunu düşünüyorum.. hakem ve gözlemcilerimizin kararına saygı duyarak ama beklenmedik bir durumla karşılaşmanın şaşkınlığı ile maça başladık.. telefon konuşmaları sonucunda karardan dönüldü ve sahadaki yerini aldı.. maçı kaybettik evet ama bunun sebebini bu olaya bağlamak istemiyorum!!! Rakibimiz iyi oynadı ve maçı aldı ancak yapılan açıklamalarda ki antrenörlerin kazanma hırsı, sağlığı hiçe sayma, hakemler gözlemciler hakkında ki olumsuzlukları kınıyorum.. bizler hiçbir zaman sporcu sağlığını kazanmanın önüne alacak kadar aciz, bulaşıcılığı olan sporcuyu sahaya sokacak kadar cahil ve düşüncesiz olmadık… olmayız da… hele hakem ve gözlemcilere baskı ve itiraz !!!! Beni tanıyanlar bilir . Hakem ve gözlemcilerimize yönettikleri güzel maç için teşekkür ediyor, böyle bir durumla anılmalarından dolayı özür diliyor ve Tokat ekibini tebrik ediyorum.” dedi.

Ömer Aslan ise, “Konunun bir diğer muhatabı da benim Haber kimsenin sağlığını riske atmak gibi bir niyetimiz hiç bir zaman olmadı olamazda. sadece ajans spor haber müdürü ince düşünerek bizi arayıp bilgi aldı hatta haberi yayınlamadan da bize yazıyı göndererek onay aldı aslolan habercilik budur. ortada bir yanlış anlaşılma var ve mağdur olan taraf biziz bu durumda. iki gün test verdim garanti olsun diye maçtan bir gün önce doktora raporun açıklamasını oynamasına hiç bir mani yoktur yazısını yazdırarak. federasyon yetkilisine durumu izah ederek maçtan 1 gün önce her şeyimizi hallettik ama maalesef maç günü mevzuattan kaynaklanan bizim kan testi yaptırmamız, genelde bilindiği haliyle kullanılan sürüntü pcr testi ikileminin bu durumun ortaya çıkmasına neden olduğunun bilinmesini isterim. sadece haklı olduğumuzu anlatmaya çalıştık ve konu netleşince oyuna dahil olmam konusunda izin verildi hepsi bu. plazma bağışçısıyım 0rh- ihtiyaç halinde bana ulaşabilirsiniz hasta değilim yani:)” dedi.

Haber
Haber

 

Bakmadan Geçme