Ankara’da ki üç maçın ardından

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan, hafta sonu Ankara’da oynanan üç maçı kaleme aldı.

Ankara’da ki üç maçın ardından
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İLK HAFTA ÖLÇÜ DEĞİLDİR

Cumartesi günü ikinci maçta Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, ilk haftanın lideri Adıyaman Belediyesi’ni konuk edecek.

Maliye Piyango’yu 13 farkla 30-17 yenip liderlik koltuğuna oturmuş bir takımı izleyeceğim. Takım kadroları yazıldı ışıklı tabelaya yabancı değil bu takım bana. Şuayip’i ile Tamer’i Ufuk’u, Adnan’ı ile bildiğim oyuncular. Hadi hayırlısı.

Maç başladı, ilk dakikalarda birbirini tanıma faslı, sonra Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor oynamaya, Adıyaman Belediyesi seyretmeye başladı. 10’uncu dakikada skor 8-3, 17’inci dakikada 13-5, 24’üncü dakikada 18-8 olmuştu. İlk yarı, son saniyede Yiğit’in attığı golle 21-9 tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdürdü. 35’inci dakikayı 24-12, 42’inci dakikayı 28-14 önde geçti. Sonra kenarda oturan kimse kalmadı. Herkes oyuna girdi, herkes oynadı, savunma yaptı, gol attı. Bitime 7 dakika kala Görkem’in golüyle skoru 33-18 yapınca, maçı rölantiye aldı. Adıyaman Belediyesi’nin çabaları farkın azalmasından başka işe yaramadı ve Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor sahadan 33-26 galip ayrıldı.                                                                                                                                                                                                                                                 

BU TAKIM ÇOK CAN YAKAR

Cumartesi gününün üçüncü maçı MYK Hentbol ile Selka Eskişehir Hentbol arasında. İlk hafta MYK İzmir deplasmanında Göztepe’ye 29-18 yenilmiş, Selka ise Merzifon Belediyesi’ni 29-25 yenmiş.

Maç başladı, 20’inci dakikaya kadar başa baş gitti. Sonra Selka Eskişehir Hentbol oyuna ağırlığını koydu, on dakikada işi bitirdi, ilk yarıyı beş farkla 15-10 önde tamamladı.

İkinci yarıda MYK Hentbol 5 dakika kadar direndi, Alican ve Ucha ile farkı üçe indirdi o kadar. Selka 47’inci dakikayı 22-14 önde geçti. 53’üncü dakikada fark ona çıkmıştı 26-16. Eskişehir ekibi yine durmadı, üç dakika içinde skoru 29-17’ye yükseltti. MYK’nın son dakikalardaki çabası farkı azalttı. Murat’ın bitime 20 saniye kala attığı gol skoru ilan etti: MYK Hentbol 21 – Selka Eskişehir Hentbol 31

Eskişehir hentbolun sevildiği, ilgi gördüğü, izlendiği kentlerimizdendir. Her zaman hentbolda yeri vardır. Kılıçoğlu Toprakspor’u, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi hentbolda her zaman söz sahibi olmuştur.

Selka Eskişehir Hentbol, cumartesi günkü görüntüsü ile bu takımlar arasına adını yazdıracak gibi görünüyor. Yani dostlar bu takım ligde çok can yakar. Aynı tempoda giderse, gelecek yıl Avrupa’da da epey başarı kazanır. Benden söylemesi.

HENTBOL OYNAMAZSAN KAZANAMAZSIN!

Suyu ayrıştırırsanız Hidrojen’le Oksijen elde edersiniz, Sodyum’la Klor ortaya çıkmaz. Sodyum ve Klor elde etmek istiyorsanız tuzu ayrıştırmanız gerekir.

İşte bunun gibi herhangi bir spor etkinliğinde de yarışmayı kazanabilmeniz için o sporun gereklerini yerine getirmeniz lazımdır.

“Hentbol maçı eleştirisinde bunların ne işi var?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Anlatacağım, anlatacağım da nasıl anlatacağım? Cumartesi günü saat 16:30’dan beri onu düşünüyorum.

Gözümü karartıp başlıyorum. 23 Eylül Cumartesi günü saat 15:00’de Erkekler Süper Ligi’nde Maliye Piyango ile Antalyaspor karşı karşıya geldi. İlk dakikalar biraz dengede gitti. 10’uncu dakikada Maliye Piyango oyuna ağırlığını koymaya başladı ve 19’uncu dakikada tam sekiz farkla 11-3 öne geçti. Sonra öyle pek ahım-şahım oynamayan Antalyaspor karşısında farkı koruma paniğine kapıldı, hatalar yapmaya başladı. Buna rağmen ilk yarıyı altı farkla 16-10 önde tamamladı.

İkinci yarıda sahaya çıkan takımın ilk yarıdaki Maliye Piyango olduğuna inanamadım. O ilk yarıdaki takım gitmiş, garip hareketler yapan, komik şutlar atan, acınası savunmalarla rakibini durdurmaya çalışan oyuncular gelmişti.

Bunun sonucu, Antalyaspor oyunun kontrolünü ele aldı ve farkı kapatmaya başladı. 45’inci dakikada skor 19-19 oldu. Ankara ekibi biraz toparlandı ve 53’üncü dakikayı üç farkla 23-20 önde geçti. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Bitime bir buçuk dakika kala Antalyaspor 25-25 beraberliği yakaladı. Son düdükten iki saniye önce de 26’ıncı golünü attı ve evine iki puanla döndü.

Maliye Piyango Hentbol takımının sevgili teknik yöneticileri ve sporcuları bana anlatır mısınız 8 fark yapabileceğiniz takıma nasıl yenildiniz? İkinci yarıda hentbolu neden unuttunuz? Oynamazsanız, maç kazanamazsınız! Bunu bilmiyor musunuz? Suyu ayrıştırırsanız Hidrojenle, Oksijen elde edersiniz; Sodyumla Klor değil!

                                                                                                                                            




Bakmadan Geçme