Ankara’da Passolig eylemi

Taraftar grupları Passolig’in kaldırılması için Ankara Adalet Sarayı önünde eylem yaptı.

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi’nin (Taraf-Der) fişlemeyi stadyumlara taşıyacağı gerekçesiyle boykot edilen Passolig’in iptali için açtığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’ndeki duruşma esnasında taraftar grupları da adliye önünde eylem yaptı. ‘Susma haykır e-bilete hayır’ sloganları atan grup mahkemenin davayı erteleme kararından sonra Abdi İpekçi Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Abdi İpekçi Parkı’nda, Van’dan gelen İşkur işçileriyle bir araya gelen grubun eylemine CHP Milletvekili Erdal Aksünger de katıldı.

“SPORUN RUHUNU UNUTTURDULAR”
Basın mensuplarına açıklama yapan Aksünger; ”Sanki bu bir ekonomik kurummuş gibi hareket ediyor. Topluma ve millete dair bir kurum olduğunu unutuyor. Sporun ruhunu unutturdular artık. Her şeyi paraya döktüler. Bugün iktidara dair tartışılan yolsuzluklar, sıkıntıların hepsi aslında bunlara gebe olduğundan kaynaklanıyor. Olimpiyat Stadı’na kimse gitmiyor. Beşiktaş orada maç yapmasa bile o stadın giderleri aynen devam edecek. Siz bunu neden 50 bin liradan 100 bin liraya yükseltiyorsunuz. Aynı şey hentbol için de geçerli. Spor Genel Müdürlüğü buna çözüm bulmadığı sürece bu tür camialar ekonomik sıkıntılardan dolayı uzaklaşacaklar” dedi.

"SPOR CAN ÇEKİŞİYOR"
Spor Bakanı gerçekten ilk göreve geldiğinden beri iyi niyetli olduğuna inandığım birisi. Bu işlere el atmalı ve bunları ortadan kaldırmalı. Öbür türlü spor can çekişiyor Türkiye’de. Kardeşlikle ilgili statlarda bir araya gelip kaynaşmasına yönelik program yapacağına, şu anda ayrıştırma nasıl yapılabilir diye çalışılıyor. Statlarda kendilerince bahsedilen küfür, terör, şiddet sonlanmadı ki sadece seyretmeye gelenler gelmiyor artık bir vesileyle.” dedi.

"E-BİLETİN FİŞLEME OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ"
Protestoculardan biri; "Passolige karşıyız. Bizi fişlemek amacıyla yapmışlar. Sonuna kadar direneceğiz, mücadelemizi bırakmayacağız” şeklinde konuştu. 
Fenerbahçeli olduğunu söyleyen bir taraftar da; "E-biletin fişleme olduğunu düşünüyoruz. Passolig davasına geldik. Ne kadar hukuksuz olduğunu gördük. Passolig rantçıların sözde şiddeti önleme yalanlarıyla çıkardıkları bir mevzu. Taraftar bunu kabul etmiyor. Maçlar başladı, gördünüz tribünler boştu daha da boşalacak. Taraftar, passolig olayını yenecek." ifadelerini kullandı.

TEDBİR İSTEMİ REDDEDİLDİ
Çok sayıda avukat ve taraftarın katıldığı duruşmada avukatların taleplerini dinleyen Ankara 16. Tüketici Mahkemesi davacı tarafın dernek tüzüğü aslının mahkemeye ibraz edilmesi için 2 haftalık süre verilmesine karar verdi. Davacı tarafın tedbir hususundaki talebini dosya ve mevcut delil yetersizliği nedeni ile reddine karar veren mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

 

Bakmadan Geçme