Ankaragücü Hentbol Süper Ligi’nde…

Mamak Belediyesi’ne ait basketbol ve hentbol takımları, 2022-2023 sezonundan itibaren MKE Ankaragücü çatısı altında liglerde mücadele edecek.

HENTBOLHABER.NET – Mamak Belediyesi bünyesindeki basketbol ve hentbol kulüplerinin MKE Ankaragücü’ne devrine ilişkin lansman, Eryaman Stadı’nda yapıldı.

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, yaptığı konuşmada, Ankaragücü’nün bir asrı devirmiş önemli bir kulüp olduğuna işaret ederek,”Kulübümüzün genelde futbol takımıyla öne çıkmış bir yapısı var. Ama sporun çok branşları var. Maalesef bugüne kadar amatör branşlarla ilgili konularda ihmal söz konusu.” dedi.

“Ankaragücü önemli bir markadır.” diyen Koca, sarı-lacivertli kulübün bünyesine basketbol ve hentbol branşları da eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Koca, futbol dışında güreş, boks, badminton, halter ve masa tenisinde faaliyet gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bu sözleşme ile Mamak Belediyesi’ne ait basketbol ve hentbol takımları artık Ankaragücü kurumsal yapısı içinde yerini alacak. Bir yıl MKE Ankaragücü Mamak Belediyesi olarak sahalara çıkacağız. Bir yıldan sonra ise Ankaragücü ismiyle spor camiasının önünde yer alacağız. Ankaragücü armasını yukarılara taşımak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Maalesef bizde kültür olarak bütün kurumlar kişilere endeksli ilerliyor. Kurumsallaşma kültürü bizim coğrafyamızda çok zayıf. Ankaragücü’nü tüm branşlarında bütün birimleriyle kurumsal yapıya dönüştürmek en büyük başarıdır.”

Bakmadan Geçme