Ankaraspor’da Hedef Şampiyonluk

Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’un Antrenörü Zeki Polat, son iki sezondur Beşiktaş’ın arkasından ligi ikinci sırada tamamladıklarını hatırlatarak, 'Lige şampiyonluk parolasıyla hazırlanıyoruz. Beşiktaş, bu sezon karşısında daha güçlü Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor bulacak' dedi.

Yeni sezon öncesi değerlendirmelerde bulunan Polat, geçen yıla oranla daha genç bir takımla mücadele edeceklerini söyledi.

HüseyinPamuk, Elvis Brkic, Durmuş Mutlu ve İdris Nam ile yollarınıayırdıklarını belirten Polat, bu oyuncuların yerlerini 4 genç isimledoldurduklarını ifade etti. Polat, kadrolarına kattıkları MehmetDemirezen, Efe Kerem, Adnan Diri ve Andrei Gornovi’nin uzun yıllartakıma katkı sağlayacağını, bu oyuncuların uyum süreçlerini önemliölçüde aştıklarını dile getirdi.

Zeki Polat, şöyle konuştu: “Gençve dinamik bir takım kurduk. Lige şampiyonluk parolasıylahazırlanıyoruz. Yeni sezonun ilk maçında Antalyaspor ile karşılaşacağız.Lige galibiyetle başlamak istiyoruz. Galibiyet serisi yakalarsak, ligbittiğinde hedeflediğimiz yerde oluruz. Beşiktaş,bu sezon karşısında daha güçlü Büyükşehir Belediyesi Ankarasporbulacak. Kesinlikle Beşiktaş’a rakip olacağız. Takımda bu havayıgörüyorum.”

-Avrupa’da hedef final-

ÇalençKupası’nda her yıl ilk turda elendiklerine işaret eden Polat, bu durumuşanssız eşlemelere bağladı. Polat, “İlk turda elendiğimiz takımlarkupada en az yarı final oynadılar. Bizim hedefimiz Avrupa’da finaloynamak. Bu yıl şansımız daha fazla. İlk turdaki rakibimiz HK SpartakVarna, geçmiş senelerdeki rakiplerimize oranla daha zayıf bir takım.Aldığımız bilgiye göre çok profesyonel bir takım değil” dedi.

Beşiktaş’ınhentbola önemli katkı sağladığına dikkati çeken Polat, bu yatırımlarıdiğer büyük takımların da yapması gerektiğini söyledi.

Polat,
hentbol kulüplerinin büyük bölümünün belediye takımlarından oluştuğunu dile getirerek, “Galatasaray ve Fenerbahçegibi büyük kulüpler de hentbola yatırım yapmalı. Hentbolun bütün yükübelediye takımlarının üzerinde. Özel kulüplerin de artık hentbolayatırım yapması gerekiyor. Hentbolun gelişimi için bu şart” diyekonuştu.

Kaynak :Hürriyet

Bakmadan Geçme