Antalya’da Müsabaka Sonrası Açıklamalar

Hentbol Bayanlar Şampiyonlar Ligi 1. Eleme Turunda Muratpaşa Belediyespor, Hollanda'nın Sercodak Dalfsen takımı ile karşılaştı.

Sercodak Dalfsen’e 34-31 yenilen Muratpaşa Belediyesi antrenörü BirolÜnsal, ”Türkiye’de şampiyonlar liginde tur atlayan ilk hentbol takımıolmak istiyoruz” dedi.

Ünsal, Şampiyonlar Ligi ön eleme birinci tur ilk maçını kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Hollanda temsilcisinin karşılaşmaya daha hızlı başladığını kaydedenÜnsal, Dalfsen’in etkili oyunculardan kurulu iyi bir takıma karşıistediklerini sahaya yansıtamamalarının mağlubiyette etkili olduğunuifade etti.

Ünsal, ”İlk maçı 3 sayı farkla kaybettiğimiz için rövanşta 4 sayıfarkla yenmemiz lazım. Biz bugün deplasmanda 31 atıp 34 yemiş olduk,yarın bu skorların altındaki 3 farklı galibiyetlerde biz tur atlarız.Maça çok kötü başladık, pozisyon üretemedik. Takıma yeni katılanoyuncularımızla yaptığımız ilk resmi maçtı. Çok maç yapamadık,takımımızın henüz oturmadığını gördüm” dedi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına geçen yılki kadro ile çıktıklarınıanlatan Ünsal, daha iyi oynamaya başladıklarını ve sayı ürettiklerinisöyledi.

Dalfsen’in, hentbol olarak Türkiye Henbol Süper Ligi’nin üstünde birülkenin güçlü takımı olduğunu vurgulayan Ünsal, ”Eksiklerimizi gördük,yarın bunları telafi edeceğiz. Rakibimiz karşısında elimizden gelenmücadaleyi sergileyeceğiz. Türkiye’de şampiyonlar liginde tur atlayanilk takım olmak istiyoruz. Bunu yapacak güce sahibiz, inşallah buamacımıza ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu.  

Ukraynalı Olga’nın ayak bileğindeki 6 dikişin dün alındığını kaydedenÜnsal, oyuncularının çok büyük risk aldığını ve sakatlıktan yeniçıkmasına rağmen sahada mücadele ettiğini dile getirdi.

– Dalfsen cephesi-

Sercodak Dalfsen antrenörü Peter Portenger da çok iyi bir oyun ortayakoyduklarını ve sahadan galip ayrılan taraf oldukları için mutluolduğunu söyledi.

Portenger, karşılaşmaya iyi başladıklarını ancak ikinci yarıoyuncularının yorulduğunu ifade ederek, bu skorun ilk maç için avantajolmasına rağmen ikinci maçın üst tura çıkacak takımı belirlemede önemliolduğunu kaydetti.

Kaynak : Ajansspor
Resim: Antalyahentbol.com İbrahim AKGÜN
 

Bakmadan Geçme