Antalya’nın En Süperleri

Antalya'da bundan 3 yıl öncesine kadar futbol, basketbol ve hentbolde en üst liglerde temsil edilirken bugün sadece hentbol kaldı.

Basketbolda, Beko Basketbol Ligi’nde iki takımla mücadele verilirkenönce Kepez Belediyespor, ardından da Antalya Büyükşehir Belediyesporküme düştü. Kepez şimdi bölgesel ligde, Büyükşehir de 2. Lig’devarlığını sürdürüyor. Bu arada Kepez Belediyespor futbolda da kümedüşerek sporda profesyonellikten tamamen çekildi.

İKİ KEZ KÜME DÜŞTÜ
Antalya sporunun en büyük markası olarak görülen Antalyaspor da bu sezoniki küme düşme başarısızlığı yaşadı. 6 yıldır Süper Lig’de mücadeleeden futbol takımı, hafta sonunda Trabzonspor ile oynayacağı maçla SüperLig’e veda edecek. Kırmızı-beyazlı kulübün sutopu takımı da bu sezonküme düştü. Kendi imkanlarıyla ayakta kalmaya çalışan ve havuzu olmadığıiçin maçlarını İstanbul’da oynamak zorunda kalan takım varlığını dahafazla sürdüremedi.

SADECE HENTBOL KALDI
Antalya’yı branşlarında en üst ligde temsil eden sadece iki takım kaldı.Kadınlar Hentbol Süper Lig’de mücadele eden Muratpaşa ve ErkeklerHentbol Süper Lig’de Antalyaspor önümüzdeki yıl da Süper Lig’de boygösterecek. Muratpaşa, kadınlarda sezonu Süper Kupa, Türkiye Kupası veLig şampiyonluğu ile tamamlarken, önümüzdeki sezon lige katılıpkatılmayacağı belli olmayan Antalyaspor ise sezonun başlamasına 15 günkala kurduğu takımla bu sene ligde kalmayı başardı.

(Sabah AKDENİZ)

Bakmadan Geçme