Antalyaspor, Doğa Kolejine konuk oldu

Erkekler Hentbol Süper Lig’de mücadele eden Antalyaspor’un teknik heyet ve oyuncular Doğa Kolejine konuk oldular.

Antrenör Okan Halay, takımın altyapı koordinatörü Mustafa Babacan, oyuncular Dalibor Sukic, Coşkun Göktepe, Adnan Tayfur, Recep Kırdal ve Recep Dege,  Doğa Koleji tarafından düzenlenen “hentbol” konulu seminere katıldı.

Halay, burada yaptığı konuşmada, Antalyaspor olarak hentbola ivme kazandırmak ve Türkiye’nin önemli takımlarından biri olmak için çok büyük bir çaba sarf ettiklerini belirtti. Bu sezonki performanslarıyla ligin önemli takımları arasında olduklarını gösterdiklerini dile getiren Halay, daha iyi noktalar çıkabilmeleri için taraftar desteğinin şart olduğunu ifade etti.

Halay, futbol oynarken, okul takımında hentbol oynamaya başladığını ve başarılı olunca da devam ettirdiğini anlatarak, şöyle konuştu: “Hentbol oynarken, Ümit Milli Takım’da oynama şansına sahip oldum. Üniversite tercihimi spordan yana kullandım. Makine mühendisliğini kazanmıştım. O bölüme gitmeyip beden eğitimi bölümünü tercih ettim. Spor insanları farklı yerlere götürebiliyor. Kalbimin sesini dinledim. Sevdiğim meslek için çabaladım ve buralara kadar geldim. Bence sevdiğiniz mesleği yapmakta her zaman fayda var.”

Haber

“Eğitim seviyesi en yüksek branş hentbol”
Soru cevap kısmında, bir öğrencinin hentbolda doping kullanımı olup olmadığı yönündeki soru üzerine Okan Halay, Türkiye’de eğitim seviyesi en yüksek branşın hentbol olduğunu savundu.

Halay, hentbol oynayanların yüzde 98’inin üniversite mezunu olduğunu vurgulayarak, “Bu yüzden hentbol, doping veya performans artırıcı şeylerle çok fazla ilgilenen bir branş değil. Maalesef, ülkemizde kolay başarılara, kolay para kazanma yoluna gidebilen insanlarımız olabilir. Bunları tasvip etmiyoruz. Hentbol camiasında şu ana kadar hiçbir şekilde böyle bir şeyle karşılaşmadık. İnşallah bu saatten sonra da karşılaşmayız” diye konuştu.

Haber

“Okulla spor bir arada sürdürülür”
Sporla okul hayatının ilerleyen yaşlarda birlikte sürdürülüp sürdürülemediği yönündeki soruyu yanıtlayan altyapı koordinatörü Mustafa Babacan, okullardaki beden eğitimi öğretmenlerinin hem spor yaparak hem de derslerine çalışarak başarılı olmuş kişiler olduğunu belirtti.Babacan, düzenli olarak çalışıldığı müddetçe spora da derslere de vakit ayrılabileceğini kaydetti.Oyuncular da hentbola nasıl başladıklarını ve bundan sonraki hedeflerini anlattı.


KAYNAK: AA

Bakmadan Geçme