Antalyaspor , Trabzonspor’u yendi

Erkekler Süper Ligin 10.haftasında Antalyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Antalya Muratpaşa Süleyman Evcilmen Spor Salonunda oynanan karşılaşmada her iki ekipte başabaş bir mücadele sergiledi. NTVSPOR’dan Gökhan Çetinbaş’ın Canlı Anlatımı ile yayınlanan müsabakanın özeti ise şu şekilde:

Müsabakanın ilk yarısında 6.dakika 2-4 Trabzonspor üstünlüğü ile geçildi. İlk 15 dakika içerisinde ise maça damga vuran Antalyaspor’dan Ali Canikli oldu. 15.dakikada skor 6-6 iken Ali Canikli karşı karşıya yakalamış olduğu üç pozisyonuda değerlendiremedi. Bu üç pozisyon Antalyaspor’un ik yarıda farkı açmasını engelledi.  Antalyaspor ilk defa 16.dakika 7-6 olarak ne geçmeyi başardı. 20.dakikada skoru 11-9 ile iki sayı farka çıkardı. İlk yarının son düdüğüne kadar farkı koruyan Antalyaspor ilk yarıyı 16-14 önde kapadı.

İkinci yarının başlaması ile birlikte her iki  ekip skoru kendi lehlerine çevirebilmek için çok uğraştılar. Trabzonspor yakalamış olduğu şansları Antalyaspor’a göre daha iyi değerlendirince, beraberliği 40.dakikada yakaladı ve 46.dakikada 20-22 ile iki sayı farkla öne geçti. Bu dakikadan itibaren Antalyaspor ve Trabzonspor birbirlerine üstünlük kuramadılar. Karşılıklı goller ile geçilirken 50.dakika 22-23 , 56.dakika 26-25 ile geçildi. Son iki dakikaya ise 27-27 beraberlikle girildi. Bu dakikalarda hucümda top kaybı yapan Trabzonspor, Antalyaspor’un hızlı hücumuna engel olamadı ve son dakikaya  28-27 geride girdi. 59.dakikanın 20.saniyesinde Mikail ile pozisyon yakalayan Antalyaspor, bu hucümü değerlendiremedi ve Trabzonspor son hucüm şansı yakaladı.  Trabzonspor’un en tecrübeli ismi İsmail top kaybı yaparak son şansı değerlendiremedi ve maçı Antalyaspor 28-27 kazandı.

Antalyaspor bu galibiyet ile birlikte puanını 6’ya yükseltti. Trabzonspor ile 8 puanda kaldı.

Bakmadan Geçme