Antrenman Yapsak mı? Yapmasak mı?

Yazarlarımızdan Dr.Zeki Pehlivan, “Antrenman Yapsak mı? Yapmasak mı?” adlı köşe yazısı ile Sezon Sonu Dikkat edilmesi gereken bazı noktalara dikkat çekmek istiyor.

Dr. Zeki Pehlivan yazısında " Birsezon daha tamamlandı ve herkes iyi bir dinlenmeyi hak etti.  Ancak budinlenmenin dozu biraz abartılınca yeni sezonda bunun acısı fazlasıylaçıkıyor. Çünkü spor nankör bir iş. Bir sezon boyu antrenman yaparsınız,çalışırsınız, formunuzun en üst noktasına çıkarsınız, ama… Sezon biterve her şey biter. Eğer siz iyi bir sporcu, profesyonel bir hentbolcuolarak bir sezon boyu elde ettiğiniz antrenmanlılık düzeyinizi vefiziksel edinimlerinizi tamamen bir kenara bırakıp, pasif dinlenmeyegeçerseniz, yeni sezonda antrenörlerinize allah kolaylık versin. Tabi kisize de.

Evet biraz değişik bir giriş oldu.Konunun önemi açısından böyle bir giriş yapmak gerekliydi sanırım.Türkiye Bayanlar Süper Ligi Play-Off Maçları’nın en sonuncusu 01 Mayıs2014 Perşembe günü, Türkiye Erkekler Süper Ligi Play-Off Maçları’nın ensonuncusu ise 23 Mayıs 2014 Cuma günü yapıldı. Bu maçlar liglerimizin enson maçlarıydı. Bunlardan önce elenip maç ve antrenmanları bitentakımlarımız da çoğunlukta bulunuyor. Bumaçlardan sonra hentbolcülerimiz acaba ne yapıyorlar?  Tatil döneminine tür sportif etkinliklerle geçiriyorlar? Kaç defa koştular? Uzunmesafeli yüzme yapıyorlar mı? Hafif de olsa ağırlık çalışması yapıyorlarmı? Ya da başka branşlardan (voleybol, basketbol, tenis vb.) sporlarlailgileniyorlar mı? Spor bilimci Bompa’nın “tatil” değil iki sezon arası“geçiş dönemi” olarak adlandırdığı bu uzun süreçte hentbolcülerimizneler yapıyor, merak ediyorum."diyor.

Dr. Zeki Pehlivan’ın Köşe Yazısını okumak için aşağıdaki linki tıklayanız.
 

http://www.hentbolhaber.net/makale/dr-zeki-pehlivan/antreman-yapsak-mi-yoksa-yapmasak-mi/72.html

 

Bakmadan Geçme