Antrenör Gürcan Budakçı, Süper Kupa finalini yorumladı

Hentbol Kadınlar Süper Kupa'nın sahibi Kastamonu Belediyesi GSK olurken, Antrenör Gürcan Budakçı müsabakayı kaleme aldı.

GRCAN BUDAKÇI  / HENTBOLHABER.NET – 2020-2021 sezonunun lig şampiyonu ve Türkiye kupasının ikincisi arasında yapılan süper kupa ile 2021-2022 sezonu açılmış bulunuyor.

Öncelikle tüm sporculara, teknik heyete ve kulüplere başarılar dilerim.

Gelelim maça; Kastamonu Belediyesi GSK büyük bütçe ile Dünya arenasında rüştünü ispatlamış iki süper kanat başta olmak üzere Karadağlı dört sporcu ve Angola’nın üçüncü pivotunu alarak yabancı transferlerini yaptı. Yine Milli takımın ve çekilme kararı alan Muratpaşa Belediye SK pivotunu, ayrıca bir sağ kanat alarak transferleri şimdilik kapatarak oluşturduğu kadro ile maça çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK ise adı uzun yıllardır kadın hentbolu ile özdeşleşmiş yetenek ve uzun yıllar hentbolun içinde, bizden biri olmuş, birçok kulüpte başarı göstermiş bir oyuncu transferi eklenerek oluşturduğu takım ile maça çıktı. Maç için genel kanı Kastamonu Belediyesi GSK rahat kazanacağı yönündeydi. Bu arada belirtmeden geçmeyelim maç saati hakkında birçok serzenişler vardı.

Her iki takımda gollerini 3. Dakika içinde buldular, müsabakanın ilk çeyreğinde 8:4 üstünlükte olan Kastamonu Belediyesi GSK genel kanının tecelli olacağının sinyallerini veriyordu. Ancak maç bu çizgide devam ederek ilk yarı sonunda kopmadı ve 13:10 Kastamonu Belediyesi GSK lehine tamamlandı.

İkinci yarıda maçın üçüncü çeyreğinde ise 22:14 skor yine Kastamonu Belediyesi GSK lehineydi. Her iki takımında oyuncu değişiminde aynı hata ile 2 dakika ceza alması aklımda bu konuda masanın bir yanlış yorumu olabilir mi? Diye düşünmeme sebep olsa da, her iki takım sporcularının aynı hataya art arda düşmeleri ve bu hususta dikkat eksikliği ilginç bir anekdot oluşturdu.  Bu iki dakika fırtınasından en fazla etkilenen takımda Kastamonu Belediyesi GSK oldu. Toplamda 11 tane aldığı 2 dakika cezalarının 3 tanesi ilk yarı içindeydi. Geriye kalan 8 tane 2 dakika cezası ikinci yarıda olmakla beraber, bunlardan 5 tanesi maçın dördüncü çeyreğinde oldu. Bu son çeyrekte Kastamonu Belediyesi GSK 3 gol bulabilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK 10 gol bularak maça ortak oldu. Maçın bu bölümünde Kastamonu Belediyesi GSK sakatlanıp oyundan çıkan SERPİL İSKENDEROĞLU’nun orta oyun kurucudaki varlığına çok ihtiyaç duydu. Çünkü çok aceleci dış atışlar, pasif oyun, hücum fauller gibi basit hatalar ve top kayıpları ile skoru bulamayıp oyunun üstünlüğünü rakibine verdi. Bu durumun oluşmasında hücum kurgusundaki oyuncu seçimlerinin etkisi de görüldü. Maçın 55. Dakikasında YASEMİN ÖZGÜR’ün hızlı hücumdan zor şart altında attığı gol ile farkı 4’e düşürmesi son 5 dakika krizinin fitilini Kastamonu Belediyesi GSK adına ateşledi. Maç süresinin 27:30 ları gösterdiği dönemde ise SİBEL KICIROĞLU’nun 9 metreden attığı golle fark 2 sayıya düşmesi ve sonrasında Kastamonu Belediyesi GSK’nın basit hata ile top kaybı yapması İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK adına büyük şans oluşturdu. Kastamonu Belediyesi GSK kalesindeki MERVE DURDU ise, ANASTASIIA SAVAŞ’ın 9 metreden attığı şutu kurtararak kupanın rakip alana gidişini durdurdu. Ancak hücumda bir yanlış şut seçimi ve ANCA – MİHELA ROMBESCU kurtarışıyla hızlı hücum şansı bulan YASEMİN ÖZGÜR farkı bir sayıya düşürerek heyecan seviyesini yükseltti. Bu pozisyonda 2 dakika cezası alan NİNA ZULİÇ Kastamonu Belediyesi GSK’nın maçın son 30 saniyesinde eksik hücum yapmasına neden oldu. Ne var ki COSTICA STELEA BUCESHI maçın süresi 45:43’ü gösterdiği dakikadaki ve 9 sayı öndeyken aldığı molayı maçın son dakikalarında çok aradı. En gerekli yerde moladan yoksun ve eksik hücum eden Kastamonu Belediyesi GSK bir de maçın bitimine 15 saniye kala yapmış olduğu hücum faul ile maçı uzatmalara mı bırakıyordu? İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK ise belki de maçın hatasını yaptı, heyecanına yenik düşerek yerinden başlamadı ve bir hızlı hücumu kullanamadı. Sonrasında MILENA RAICEVIC YELİZ ÖZEL’e yaptığı faulle 2 dakika aldı, kalan son 2 saniye de İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK serbest atışı eksik rakibine karşı çok daha akılcı ve verimli bir set uygulayacak düşüncesi izleyenlerde hakimken, verimli kullanamayıp maçı 1 sayı ile kaybedip, kupanın sahibini Kastamonu Belediyesi GSK olarak belirledi.

60 dakikalık maçta 9 metre ve 6 metrede üstünlük İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK’nındı. Kastamonu Belediyesi GSK bu iki bölgeden rakibin 7 gol arkasında bunmakta. Kanat atışlarında ise süper kanatlarının özellikle MAJDA MEHMEDOVIC’in 8 gollük ve %100’lük performansı ile 7 sayılık diğer bölgelerdeki farkı kapattı. 7 metredeki İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK’in  1 gol avantajı, Kastamonu Belediyesi GSK’nın hızlı hücumdaki 2 gol üstünlüğü ile eriyip maçın 1 sayılık farkını oluşturdu.

Kastamonu Belediyesi GSK’nin 12 Eylül 2021  Pazar günü  Odense Handbold  ile oynanacak Delo şampiyonlar ligi maçına, 9 metre atışlarındaki %16’lık skor performansını nasıl yükselteceği merakla beklenen konulardan bir tanesini oluşturmakta. Şimdiden takımımıza başarılar dilerim.

Bakmadan Geçme