Antrenör Gürcan Budakçı’dan DELO EHF Şampiyonlar Ligi yorumu

DELO EHF Şampiyonlar Ligi grupları belli olurken, temsilcimiz Kastamonu Belediyesi GSK, B grubunda yer aldı.

HENTBOLHABER.NET – Avrupa Kadın hentbolunu yakından takip eden ve Fransızca ile İngilizce bilen antrenör Gürcan Budakçı, DELO EHF Şampiyonlar Ligi grupları hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Gürcan Budakçı’nın yazısı:

Haber

Öncelikle sistemi bir inceleyelim. Delo EHF Şampiyonlar Ligi’ne Kastamonu Belediyesi GSK takımımızında içinde bulunduğu 16 takım dahil edildi. Dün çekilen kura sonucu bu takımlardan 8’erli iki grup oluşturuldu. Bu iki gruptaki takımlar kendin içlerinde çift devreli lig oynayacaklar. Yani temsilcimiz Kastamonu Belediyesi GSK’nın B grubunda 14 (7 maç içeride, 7 maç deplasman) maç yapacağı anlamına gelmektedir. Grup maçları tamamlandıktan sonra, gruplardaki ilk iki sıradaki toplamdaki dört takım doğrudan çeyrek finale geçecek, grupların son iki takımı toplamdaki dört takım DELO EHF Şampiyonlar Ligi’ne veda edecek. Gruplarındaki 3,4,5 ve 6. Sıradaki takımlar karşı guruptaki rakiplerle çift maç üzerinden playoff oynayacaklar. A3-B6, A4-B5, A5-B4, A6-B3 eşleşmesi ile play-offta rakibini geçen dört takım grup ilk ikisi olarak çıkan dört takımla çift maç üzerinden çeyrek final oynayacak ve sonucunda DELO EHF Final4 dörtlüsü belirlenecek. Final dörtlüsü ilk gün, çekilen kuraya göre yarı final, galipleri ertesi gün Final oynayarak şampiyonu belli edecek.

2021-2022 sezonu gruplarını değerlendirirsek:

A grubu:

Brest Bretagne Handball (Fransa), FTC-RAIL Cargo Hungaria (Macaristan), Buducnost Remax (Karadağ), CSM Bucuresti (Romanya), BV Borussia 09 Dortmound* (Almanya) (140 bin Euro tazminatı yatırmazsa Banik Most takımı yerine geçecek), Rosto- Don (Rusya), Team Esbjerg (Danimarka), HC Podravka Vegata ( Hırvatistan).

2020-2021 sezonunda bu grupta bulunan takımlardan BV Borussia 09 Dortmound ve HC Podravka Vegata (Hırvatistan) takımları gruplarında sonuncu olup lige veda ederken, Rosto- Don (Rusya) takımı grup 1.si olarak direk çeyrek finale çıktı. Grubunu 3.cü bitiren Brest Bretagne Handball (Fransa) takımı ise Delo EHF Şampiyonlar Ligi Final4 ev sahipliğini yapan ayrıca kupaya ambargo koyan Györi Audi ETO KC (Macaristan) takımı ile unutulmaz bir yarı final oynayıp 7 metre atışları ile maçı kazanıp finale kaldı ve finalde mağlup olarak 2020-2021 sezonunu 2.lik ile bitirdi. Grupta yine favori olarak Brest Bretagne Handball (Fransa), Rosto- Don (Rusya), CSM Bucuresti (Romanya) olarak gösterilebilir. Yakın zamanda takımlar kadrolarını açıkladıkları zaman daha detaylı inceleme yapılabilir.

Haber

B grubu:

CSKA (Rusya), Vipers Kristiansand (Norveç), Krim Mercator Ljubjana (Slovenya), Odense Handbold (Danimarka), Györi Audi ETO KC (Macaristan), Metz Handball (Fransa), Kastamonu Belediyesi GSK, IK Savehof (İsveç).

2020-2021 sezonunda bu grupta bulunan takımlardan Krim Mercator Ljubjana (Slovenya) grup 7.si olarak lige veda etti. CSKA (Rusya) lig 4.sü, Györi Audi ETO KC (Macaristan) lig 3.sü ve 2020-2021 sezonu şampiyonu Vipers Kristiansand’ın (Norveç) bulunduğu B grubu gerçekten zorlu bir grup oldu. Ancak Krim Mercator Ljubjana takımının bir önceki sezon sıralamasına aldanmamak gerekir. Çünkü 2021-2022 sezonu için Bárbara Arenhart, Sanja Radosavljević, Allison Pineau, Andrea Lekić, Tjaša Stanko, Alja Varagić, Katarina Krpež Šlezak, Dragana Cvijić, Paula Posavec gibi kalbur üstü kaleci, orta oyun kurucu, sağ – sol kanat, sağ-sol oyun kuruculardan oluşan bir takım transfer etti ve bende varım demek istiyor. Takımımız Kastamonu Belediyesi GSK zorlu bir grubun içerisinde yer almakta. Transferler yaptı ve yapmaya da devam edecektir. Mutlaka bu  zor gruba karşı planlamaları ve hamleleri olacaktır. Şimdiden başarıları dileriz. Bu sezon çok güzel olacak diyerek, 11-12 eylül ilk maçların oynanacağı tarihi sabırsızlıkla bekliyoruz. Son olarak maçların başlamasına 10 gün kala grupları takım takım analiz etmeye çalışacağız.

 

Bakmadan Geçme