Araç Belediyespor İddialı Geliyor

Hentbol Haber olarak bu sezon Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde mücadele edecek olan Araç Belediyespor'un başarılı Antrenörü Cengiz Kesici ile çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Kesici'nin samimi açıklamalarda bulunduğu röportajın ayrıntılarını siz değerli Hentbol Haber okurları ile paylaşıyoruz.
(Özel Röportaj)


         Geçen sene büyük bir başarı göstererek Hentbol Kadınlar1.Ligi’ni şampiyon bitirdiniz ve Süper Lig’de oynamaya hak kazandınız. Yenisezonla ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

 

HaberKesici–Araç Belediyespor ligin yeni takımı gibi görünmesine rağmen Kastamonu hentboluSüper Lig’de 14 yıldır vardır. Zaman zamanda 2 takımla Süper Lig’de mücadelevermiştir. Bu takımların alt yapılarından gelen,  4 sezondur Süper Lig’deberaber çalıştığımız ve özelliklerini bildiğim sporculardan takımımızkurulmuştur. Yıllarca bir arada oynamaları, oyun ve savunma sistemimizi bilensporculardır. 14 sporcudan 10 hentbolcunun Kastamonulu olması ve 4’nündeKastamonu Üniversitesi’nde okuyan sporcular olması, başta yönetimin,sporcuların, Araçlı ve Kastamonulu hentbol severlerin ve benim özveriliçalışmalarım şampiyonlukta önemli rol oynamıştır.

Önümüzdekisezonda Kastamonu da yaşayan ve okuyan sporcularla ligde kalıcı bir takımoluşturmaya çalışacağız. Kastamonu’da yaşayan ve okuyan sporcularlasözleşmelerimizi imzaladık.

 

         Bu sene şuana kadar almış olduğumuz bilgilere göre bazıoyuncularınızı kaybettiniz. Rüveyda başta olmak üzere, kaybetmiş olduğunuzoyuncularınız hangileri? Yeni transferleriniz var mı?

 

Haber 
 

      Kesici- Takım kaptanımız Rüveyda bizim için büyük kayıp ama bizim amacımızsporcuların önünü tıkamak değil ufkunu daha da açmaktır. Yıllarca da böyleolmuştur. Süper Lig’de oynayan çoğu sporcu Kastamonu’da hentbol oynamıştır. Yenitransferlerimiz Kastamonu Üniversitesi’nde geçen yıl hentbol oynamış bu yılbizde oynamak isteyen sporculardır… Genç Milli Takım’da görev almış Milli takımAntrenörlerinden Orhan İlerisoy’un öğrencisi Songül Gökçeoğlu’dur. Diğerininismini ileriki günlerde açıklayabileceğim. .Kastamonu Üniversitesi BESYOsınavlarına girecek olan hentbolculardan da prensipte anlaştığımız sporcularvar.

 

         Araç Belediyesi Kastamonu’nun şirin/ufak bir ilçesigörünümünde… Bu durum bütçe anlamında olanaksızlıklar doğuracak mı?Belediyenin hentbola bakış açısı nedir?

 

   Kesici- Evet Kastamonu’nun küçük ilçelerinden biri olduğu doğrudur. Bununnedenlerinin başında göç vermesi yatar. Bunun avantajlı tarafı ise Araçlı işadamlarının ve birçok Araçlı hemşerimizin Kastamonu dışındaki işlerinde iyikonumda olmaları. Hepsinin de Araç Belediyespor’a sahip çıkmaları çoksevindiricidir. Aksine Süper Lig’e çıkmamız Araç’ta ve Kastamonu’da çok sesgetirmiştir. İnsanlar çok mutlu olmuşlar ve takımımızı bağırlarına basmışlardır.Sadece Araç ilçemiz değil başta Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş, Kastamonulubürokratlar, Araç Belediye Başkanımız Mustafa Ayanoğlu, THF Yönetim Kurulu ÜyesiBilgehan Çapraz, Kastamonulu İşadamları, tüm Kastamonulular takıma sahipçıktılar. Araç Belediyesi takıma tam destek vermektedir. Hemşerilerimizeulaşarak onlarında desteklerini almaktayız.

 

         Bu sene oluşturulan Gençler Ligi var. Hem Kadınlar SüperLigi, hem de Genç Kadınlar Ligi’nde nasıl bir kadro kuracaksınız? GençKadınlar Ligi hakkında düşünceleriniz nelerdir?

 

  Kesici- Gençler Ligi yıllardır olması gereken bir ligdi, çok geç kalındı.Bu yıl ise bence alt yapısı oluşturulmadan aceleye getirilmiş bir karar.Ligdeki takımların çoğu zaten gençler seviyesinde sporculardan kurulu durumda.En azından bu yıl karar alınarak gelecek yıl uygulamaya konulabilirdi. GençlerLigi’nin gerçek anlamda olması için A Takım maçından önce maç yapmasıarkasındanda A Takım maçlarını izleyerek bir şeyler öğrenmeleri gerekirdi. Bustatüde Geçler Ligi oluşturulmuş olmuyor. 6 güne sığdırılmış gençler gurupmaçları oynanmış olacak. Zaten çoğu Süper Lig’de oynayacağı için fazla bir şeykatmış olmayacak. Benim önerim A Takım’la birlikte maçlara gitsinler ve ATakım maçı öncesi maçlarını yapsınlar. Bu statüde ligde takımı olmayan ya dabirinci ligde oynayan gençlerde derece yapan takımlarında önünü kesmiş ve altyapıda mücadele eden takım sayısı da düşmüş olacaktır.

   Bu yıl Kastamonu BESYO’ya hentbol branşında 24 bayan öğrenci alınacak. Buöğrencilerden ve Kastamonu’daki sporculardan karma bir takım yapacağım. Bizimişimiz hentbolcu yetiştirmek, hazır yemek değil. Araç ilçemizde alt yapıda 2tane takımımız var. 96-97 doğumlular Araç Belediyespor’da, 98-99-2000doğumlular Araç YİBO Spor Kulübü’nde mücadele ediyorlar. Kastamonu merkezde 7takım bayanlarda alt yapıda çalışmaktadır. Aynı zamanda antrenördeyetiştirmekteyiz. Bu güne kadar katıldığım 24 seminer ve kurstan aldığım tümbilgileri Kastamonu’daki ve tüm Türkiye’deki antrenörlerle paylaşarakKastamonu ve Türk hentboluna elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum.

 

         2012-2013 hentbol sezonunda ve ilerleyen yıllardakihedefleriniz nelerdir?

 

     Kesici- Bu yıl ligin çok çekişmeli ve çok keyifli geçeceğini tahminediyorum. 4-10 arasında kimin olacağını kestirmek çok zor olacak. Takımları veligdeki sporcuları yaptıkları transferleri çok iyi tanıdığım için bunu çokrahatlıkla söyleyebiliyorum. Her takım 4 ile 10 arasında olabilir. Bizimamacımız ligi olduğunca üstte bitirip Araç Belediyespor’u ve Kastamonu’yuyıllarca Süper Lig’de temsil etmek olacak.

 

 

-Hocam son olarak antrenör bilgi paylaşımı adına kendinizden biraz bahsedermisiniz?
 

         Haber Kesici- 1964 YılındaKastamonu’nun Taşköprü ilçesinde doğdum. İlkokul ve ortaokulu Taşköprü’de,Liseyi Kastamonu EML Elektrik Bölümü’nde bitirdim. Ankara ÜniversitesiKastamonu MYO Elektrik Bölümü’nden Mezun oldum.

 Hentbolla çok küçük yaşta, Erdal Türkmen adlı ağabeyimizin sayesinde tanıştım.Futbol topuyla oynamaya çalıştık ama top büyük olduğu için o yaşlardasevemedim. 1976 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü mezunu Beden Eğitimiöğretmenlerim M.Ali Erol ve eşi Vildan Erol sayesinde hentbola yenidenortaokulda merhaba dedim. 2 yıl okul takımında oynadım. Onların tayinleriylehentbola ara verdik. 1993 yılında Yaşar Sevim’in de öğrencisi olan Özgür HakanAkgöl’ün beden eğitimi öğretmeni olarak ilçemize atanmasıyla alt yapıda veyerel ligde takımlar oluşturduk. Bayan takımımızın antrenörlüğünü şu andaBalıkesir İl Temsilcisi Mehmet Nalçaiyi ve Tülay Oktay yaptı. Bu dönemlerde veTaşköprüspor Erkek Takımı Süper Lig’de iken yönetici ve Başkan olarak görevyaptım. 2005 yılında Taşköprüspor Erkek takımını 1. LİG’DE çalıştırarak ilkciddi sınavımı verdim. Daha sonra Kastamonu GMSK’da yönetici olarak görevyaptığım dönemde Şener Ozan’ın rahatsızlığı nedeniyle takımın başına geçtim.İlk defa bayan takımı çalıştırmama rağmen takımı çok iyi tanıyordum. Ligi 4.olarak tamamladık. Avrupa kupalarına gitmeye hak kazandık. O sene KastamonuÜniversitesi ve Telekom’da lige çıktı. İki kulüp birleşme kararı aldı. Fakatiki takımın birleşmesi ve testler sonunda 26 sporcu boşta kaldı. KastamonuÜniversitesi’nin Süper Lig hakkı vardı. Elemelerde arta kalan sporcularınisteğiyle Kastamonu Üniversitesi Takımına antrenör oldum. Süper Lig’de 8.olduk. Hedef zaten bu idi. Bir yıl sonra Sağlıkspor’a antrenör olarakbaşladım. İki maç sonra A Yıldız Milli Takım’daki görevim nedeniyle istifaettim. Geçen sezon Araç Belediyespor’da çalıştım. Başarı bir ekip başarısıdır.Kondisyonerler Mete Bektaş ve Uğur Doğan, Yardımcı Antrenörler Hüseyin Ünal veHüseyin Çiçek, Fizyoterapist Gökçen Akyürek ve Kaleci Antrenörü ve Masöz ElaKorkmaz’ın bu başarıda büyük payı vardır.

 

-Hocam bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür eder, yeni sezonda size veekibinize süper ligde başarılar dileriz.

Bakmadan Geçme