Araç Belediyespor resmi başvuruyu yaptı

Hentbol Kadınlar 1'inci Ligi'nde mücadele eden Araç Belediyespor, ligin 7'nci haftasında EGO Spor Kulübü'nü konuk etti.

HENTBOLHABER.NET – Araç’ta oynanan karşılaşma büyük bir heyecana sahne oldu. İki namağlup ekibin mücadelesi son saniyeye kadar kıran kırana geçti ve EGO, karşılaşmadan 29-30 üstünlükle ayrılan taraf oldu.

Karşılaşma 29-29 iken müsabakanın bitiş sinyali çaldı ancak son sinyal esnasında Araç Belediyesporlu sporcular EGO sporcularına faul yaptı. Hakem, tek atış kararı olarak bilinen temdit atışına hükmetti ve EGO’lu sporcular bu atışı kullanmak üzere topun başına geçti. Pozisyon gol olunca karşılaşma 29-30 EGO üstünlüğüyle sona erdi. Araç Belediyespor, pozisyonda kural hatası olduğu gerekçesiyle federasyona başvurdu.

“GEREKLİ BAŞVURULAR YAPILDI”
Araç Belediyespor Kulübü Başkanlığı’ndan şu açıklama yapıldı: “Hentbol Kadınlar 1’inci Ligi’nin 7’nci haftasında ilçemiz Araç’ta EGO Spor Kulübü’nü konuk ettik. Bu sezona iyi başlayan namağlup iki ekibin son dakikaya kadar üstün bir mücadelesi vardı. Hentbolun tüm güzelliklerinin yaşandığı karşılaşma, bu güzelliklerle anılsın isterdik ancak son saniyede verilen karar ve devamındaki pozisyon sonrasında maçın sonunda başka şeyler konuşulur oldu. Maçın son düdüğü çaldıktan sonra rakibimiz EGO Spor Kulübü lehine temdit atışı verildi. Bu atışın tek elden yapılması gerektiği tüm hentbol kamuoyunun malumudur. Ancak görüntülerde sabit olmak üzere topun elden ele geçmesi ve devamında pozisyonun golle sonuçlanması durumu hasıl oldu. Yanı sıra 9 metre içinden adım alarak atış yapılması, değişen kurallar gereği baraj yapılmaması gerekmesine karşın baraj yapılması gibi durumlar da incelenmesi gereken konulardır. Maçın sıcağıyla yorum yapılmasından uzak durulmuş olup pozisyonu tekraren incelemiş bulunmakta ve pozisyonda kural hatası olduğunu görmekteyiz. 29-30 biten karşılaşmada, kritik bir öneme sahip bu pozisyonun kural hatası barındırdığı gerekçesiyle Türkiye Hentbol Federasyonu’nun gerekli kurullarına başvuru yapıldığını belirtmek istiyoruz. Dileğimiz odur ki; federasyonumuz, camianın malumunda olan bu durum hakkında hentbol paydaşlarının inancını tazeleyecek bir karar verecektir.”

İşte tartışılan pozisyon

Bakmadan Geçme