Araç Belediyespor’dan Eleştirilere Yanıt

Geçen sezon Bayanlar 1.Ligini Şampiyon olarak bitiren ve bu sezon Süper Ligde mücadele eden Araç Belediyespor eleştirilere yanıt verdi.

 

2012-2013 sezonuna mütavazi kadrosu ile başlayan ve Ligde başarılı olabilmek adına çalışmalarını tamamlayan Kastamonu Araç Belediyesporda istenilen sonuçların alınmaması yerel medyanın eleştiri oklarını takımın üzerine yöneltmesine sebeb oldu.

Bunun üzerine bugün sosyal paylaşım sitesi üzerinde eleştirilere yanıt veren Araç Belediyespor Basın Sözcüsü Bayram  YAZAN’ın "ARAÇ BELEDİYESPOR BASIN AÇIKLAMASI" başlıklı açıklamaları şöyle:

Geçtiğimiz yıl sayısız Galibiyete imza atmış ve Namağlup TürkiyeŞampiyonu olarak , bu sporun en üst Noktası olan Süper lig gibi birkategoriye adını kıvançla yazdırmış, Kastamonu ve Arac’ın iftiharı olmuş,  Araç Belediyespor Bayan Hentbol takımımızın son dönemde istenilensonuçları alamaması elbette bizleride üzmektedir. Fakat 19 Kasım 2012Tarihinde İlimiz Kastamonuda yayın yapan bir Basın organının sporsayfasında Tarihi Utanç başlığı ile verdiği haberin normalin üzerindeeleştiri sınırlarını aşan bir çizgide yayınlanmış olduğunu ve dolayısıile gerek Takım üzerinde ve gerekse takıma gönül veren Araç halkıüzerinde son derece olumsuz bir etki uyandırdığını belirtmek isterim.

Araç Belediyespor elindeki imkanlarla kendi yağında kavrularakmücadelesini sürdürmektedir.Rakipleri gibi onlarca yüzlerce Sponsoruyoktur 6000 Nüfuslu bir ilçeden yüz binlerle ifade edilen nüfusa vekendisinin misli misli bütçeye sahip takımlara karşı onuruyla mücadelevermektedir.İddaa gelirleri haricinde Kastamonu’lu işadamlarından Ne kadardestek almaktadır. Bu takım ancak Kendi öz kaynakları ile terinin sondamlasına kadar mücadele etmektedir.Araç Belediyespor Tarihi UtançBaşlığını atacak kadar acımasız olmayı gerektirecek ne yapmıştır? Yüzkızartıcı alçaltıcı bir işmi yapmıştır? Maçmı satmıştır Şikemiyapmıştır. Çıkmıştır oyununu oynamış son saniyeye kadar onuruylamücadelesini vermiştir.Bizler bu takımı Hentbol sporunun Kastamonuİnsanına örnek oluşturacak bir öncüsü olması amacıyla kurduk. Nitekimdebunu başardık. Bizler Takımın Kuruluşundan itibaren Uzun soluklu olacakve sadece günü kurtarmayı birilerini mutlu etmeyi düşünmeyen, tabela vederece kaygısı olmayan Uzun yıllar Kastamonu’ya ve Türk sporuna Hizmetverecek bir anlayışla hareket ettik. Fakat bu Takımın bu ligde kalıcı biremsal olabilmesi için Kim Ne yapmıştırda bu tür bir yakıştırmayıkullanma hakkını kendinde görmektedir.Başarısız sonuçlar alınabilir, tümmaçlarda kaybedilebilir, fakat Araç Belediyespor Utanç duyulacak işleryapmamıştır,yapmayacaktır.

Acaba Kaç kişi Araç Belediyespor’un neşartlarda mücadele ettiğini araştırıp gelip yerinde inceledi sorularsordu cevaplar aldı.Rakiperi en az 3-4 yabancı oyuncu ile oynarken AraçBelediyespor hiç yabancısız ve ligin en genç ekibi olarak mücadelesinisürdürmektedir.Ülke genelinde bu spora gönül veren ,yönelen Gençkitlelere çekim alanı oluşturma gayreti içinde çabasarfetmektedir.Önümüzdeki yıllarda Yıldız Milli takım oyuncularından birçok sporcu Kastamonu Üniversitesinde eğitim görmek aynı zamanda Hentboloynamak üzere Kastamonuya gelmek istediklerini belirtmişlerdir.Budaüstlendiğimiz misyonun önemini sanırım biraz daha göstermektedir.Bizbeklerdik ki Kastamonu’lu olmanın gururunu yüreğinde hisseden herkestakımı sahiplensin ligde kalıcılık yolunda verdiği mücadeleyidesteklesin.Fakat ne yazıkki bunun yerine daha takım rakipleriyleuğraşırken, imkanlarla boğuşurken birde İnfaz edici yok edici ifadelerlekarşı karşıya kalıyor.

Araç Belediyespor Bayan Hentbol takımı Şartlar be olursa olsunKastamonu’nun ve Araç’ın gururu olarak son maçın son saniyesine kadaronuruyla şerefiyle Mücadelesini sürdürecektir."

ARAÇ BELEDİYESPOR BASIN SÖZCÜSÜ

Bayram YAZAN

Bakmadan Geçme