Ardeşen GSK, Avrupa Arenasında

Ardeşen GSK, Avrupa Challenge Kupası’nda yarı finale yükselmek için hafta sonu evinde Polonyalı rakibi ile mücadele edecek. Karşılaşmalar Çay TV’den yayınlanacak.

HENTBOLHABER.NET – Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kadınlar Challenge Kupası Çeyrek Finali’nde Karadeniz ekibi Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, Polonya’nın güçlü ekiplerinden Pogon Baltica Szczecin ile karşılaşıyor.

Tarafların anlaşması üzerine iki maç üst üste RTE Üniversitesi Ardeşen MYO Spor Salonu’nda 14–15 Mart tarihlerinde 16:30’da oynayacak. Karşılaşmalar Çay TV’den naklen yayınlanacak.

Challenge Kupası’na 3. turdan (32 Takım) başlayan Karadeniz temsilcisi, Ardeşen’de oynanan iki karşılaşmada 3. turda Polonya temsilcisi Energa AZS Koszalin, 4. turda ise Hırvatistan’ın RK Zelina takımını eleyerek çeyrek finale yükselmeyi başarmıştı.

Ardeşen GSK, 3. ve 4. turda olduğu gibi iki karşılaşmayı da seyircisi önünde oynayacak.

Ardeşen GSK – Pogon Baltica Szczecin karşılaşmasını, Letonya Hentbol Federasyonu’ndan Aleksandrs Rutkovskis ve Uldis Dzerve hakem ikilisi yönetecek.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Teknik Direktör Yrd. Doç. Dr. Hikmet Vurgun gözetiminde çalışmalarını sürdüren bordo-beyazlılar, maçın oynanacağı salonda çalışıyor.

Teknik Direktör Vurgun, telafisi olmayan 120 dakika oynayacaklarını, bu süre içerisinde taraftardan kesintisiz destek beklediklerini ifade etti.

İki maçın içeride yapılmasının kendileri için avantaj olduğunun altını çizen Vurgun; “İki maçta da çok dikkatli olmalıyız. İkili maçlarda ilk maçın sonucu insanları yanıltabiliyor. Bunları daha önceki turlarda gördük. 3. turda 6 farkla kazandığımız karşılaşmanın rövanşında berabere kalmıştık, 4. turda ise 3 farkla kazandığımız maçı rövanşta 2 farkla kaybetmiş ve averajla çeyrek finale çıkmıştık. Bunu bilerek, zamanı kontrol ederek oynamalıyız” dedi.

Vurgun, rakiplerinin dinamik ve alternatifli bir kadroya sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Biz de saha ve seyirci avantajını kullanıp turu geçmek istiyoruz. Zor bir maç olacak. Zorları başardıkça daha da mutlu oluyoruz. Takımın iyi performans gösteren oyunculardan biri olan Aslı’nın ilk maçta yer alamayacak olması olumsuzluklardan biri. Aslı olmadan oynamak zor ama imkansız değil. Her iki maçta da bireysellikten çok takım olarak mücadele etmenin gayreti içerisinde olacağız. Takım olmak çok önemli. Zor olduğunu biliyoruz. Üstesinden geleceğimize inanıyorum. İlk maçta avantajlı sonuç alıp rövanşta turu geçen takım olmak için mücadele edeceğiz.”

PERİHAN TOPALOĞLU: TARAFTARIMIZ BİZİM İÇİN BÜYÜK AVANTAJ
Takım kaptanı Perihan Topaloğlu ise bu tura adım adım yükseldiklerini vurgulayarak; “Çeyrek finale çok iyi maçlar oynayarak geldik. Çok zor bir maç. Seyircimiz önünde olmamız bizim için çok büyük avantaj. Bu turu da geçeceğimize inanıyorum” dedi.

Mehtap Gençoğlu ise takım olarak turnuvaya hazır olduklarını, taraftar desteğiyle yarı finale yükselmek için mücadele edeceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme