Ardeşen GSK Erzurum’da güç depoluyor

Ardeşen GSK’nın çiçeği burnunda Baş Antrenörü Ali İhsan Tekin, sezon hazırlığı, Süper Kupa Finali ve EHF Challenge Kupası hakkında düşüncelerini dile getirdi. İşte o açıklamalar…

HENTBOLHABER.NET – Hikmet Vurgun’un ayrılmasından sonra Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü’nde Baş Antrenör olan Ali İhsan Tekin, sezon hazırlıklarını sürdürdükleri Erzurum’da Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulundu.

Ali İhsan Tekin; “21 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında Erzurum’da kamp yapacağız. Geçen sezon hazırlık kampımızı da burada yapmış ve tesisten memnun kalmıştık. Yeni gelen ekip arkadaşlarımız ile burada uyum sorununu çabuk çözeceğimizi düşünüyorum. Erzurum’da iyi bir hazırlık dönemi geçirmek zorundayız. Sezona önemli bir müsabaka ile başlayacağız.  4 Eylül’de Süper Kupa maçında Yenimahalle ile karşılaşacağız.  Geçen sezon Play-Off eşleşmesinde de zorlu müsabakalar oynamıştık. Şimdi ise Süper Kupa’da karşı karşıya geleceğiz” dedi.

İki ekip Türkiye Kupası finalinde karşılaşmış ve Rize ekibi kulüp tarihinin ilk kupasını kazanmıştı. Nefes kesici beş maçın oynandığı Süper Lig play-off yarı finalinin galibi ise Şampiyon Ankara ekibi olmuştu.

Haber

“DAHA GENÇ BİR EKİP İLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Tekin, bu sezon daha genç bir kadro ile mücadele edeceklerini belirterek; “Takımımızın yaş ortalaması 23,2. Böylelikle hücum süresini daha kısa tutan bir ekip olma arzusundayız. Daha çok pas yaparak Avrupa hentbolu tarzında hızlı ve sonuca yönelik bir oyun felsefesi içinde olacağız. Avrupa’da hücum süresi 16-17 saniyelerde, Türkiye genelinde ise 40-46 saniye civarında. Amacımız hücum süresini 20 saniyeler civarına çekmek. Transferlerimizi bu oyun felsefesine göre yaptık. Transferlerimiz 95/96 doğumlular. Altyapıdan da dört oyuncumuzu A takıma kazandırdık. İki oyuncu dışında geçen seneki kadromuzu koruyoruz” dedi.

Haber

“KARADAĞ’I DUYDUĞUM ANDA ÇEKİNDİM”

Ali İhsan Tekin, EHF Challenge Kupasında eşleştikleri Karadağ temsilcisi WHC Danilovgrad hakkında ise şunları söyledi: “Karadağ ismini duyduğum anda çekindim. Yapmış olduğum araştırmada rakibimizin kadrosunun 98/99 doğumlu oyunculardan oluştuğunu öğrendim. Rakibimiz savunmada çok iyi. Çok mücadele eden bir ekip. Bu bizi zorlayacak mı peki? Az önce bahsettiğim oyun felsefemizi oturtabilirsek içim rahat olacak. Dışarıdan bakıldığında kolay gibi görünen bir rakip ancak Karadağ ekibi üç sezondur Avrupa Kupalarında mücadele ediyor. Rakibimizi hafife almadan, en iyi mücadeleyi sergileyip başarılı olmaya çalışacağız” dedi.

ARDEŞEN CHALLENGE’A 3. TURDAN BAŞLAYACAK


//

Bakmadan Geçme