Ardeşen GSK’dan Pogon Baltica maçı ile ilgili açıklama

EHF Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final rövanş maçında Ardeşen GSK, Polonyalı rakibine 31-26 mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Karşılaşması sonrası yaşanan olaylar ise gündemden düşmüyor.

HENTBOLHABER.NET – Ardeşen Gsk ile Pogon Baltica Szczecin arasında ki EHF Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final karşılaşması sonrasında saha karışmış, her iki takım oyuncularının birbirine karşı hareketleri olmuş, tribünden bazı kişilerin sahaya girdikleri, rakip takım üzerine yürüdükleri görülmüştü.

Dün oynanan bu müsabaka sonrası tarafımıza hentbol severlerden neler yaşandığına yönelik sorular gelmişti. Hentbolhaber.Net olarak olayı araştırdığımızda maç sonunda rakip takımın 87 forma numaralı Hanna Yashchuk isimli sporcusunun, Ardeşen GSK’lı oyunculara fiili temasta bulunarak ittiği ve vurduğu, bu durumun Ardeşen GSK’lı sporcular ile rakip takım sporcuları arasında sözlü tartışma ve kısa süreli itişmelere yol açtığı belirlenmiştir. Devamında ise rakip takım Teknik Direktörü Struzik Adrian, Ardeşen GSK’lı bir sporcuya sert müdahalede bulunmuş, rakip takımın bazı sporcularının da yine aynı sporcuya yumruk atmaya çalıştığı görüntülerden anlaşılmıştır.

Sosyal medyada ortaya çıkan Ardeşen’liler sahaya indi, Polonyalı sporculara saldırdı gibi yorumlar üzerine Ardeşen GSK sosyal medyadan bir mesaj yayımladı:

“Haftasonu Rize’nin Ardeşen ilçesinde, Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü İle Polonya Pogon Baltica Szczecin arasında oynanan Avrupa Kupası karşılaşmaları sonucunda ilk maçı 31–28 kazanmamıza rağmen, ikinci maçı 31 – 26 kaybederek, toplamda 59–57 mağlup olarak Avrupa Kupasına çeyrek finalde veda ettik. Ancak, Avrupa Kupası gibi zorlu bir yarış içerisinde son sekiz takım arasında olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.

Değerli Ardeşen GSK taraftarları; ikinci maç sonrası, saha içerisinde kısa süreli yaşanan olayların ardından sosyal medyada kulübümüz ilgili ile yapılan bazı yorumlar, bu açıklamayı yapmamızı mecburi kılmıştır.

Maç sonucu tribünleri dolduran binlerce seyirciye, kulübümüz yöneticileri tarafından yapılan anonslarla, hedeflerimizin Süper Lig Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası Şampiyonluğu olduğu anlatılmış ve sağduyulu olunması istenmiştir.

Maç sonrasında Ardeşen GSK temsilcileri tarafından olay anında kaydedilmiş görüntüler derlenerek ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. İnceleme sonucu önemli detaylar tespit edilmiştir;

Dünya hentbolunda uygulanan Fair-Play kuralları çerçevesinde her iki takım temsilcilerinin ve sporcuların başarı ve geçmiş olsun dileklerinin iletildiği seremoni sırasında, rakip takımın 87 forma numaralı oyuncusu Hanna Yashchuk’un, sportmenliğe aykırı bir şekilde, Ardeşen GSK’lı bazı sporcularımızın sırtını yumruklaması sonucu patlak veren olaylar, Ardeşen GSK’lı sporcularımız ve rakip takım sporcuları arasında sözlü tartışma ve kısa süreli itişmelere yol açmıştır. Devamında ise rakip takım Teknik Direktörü Adrian, Ardeşen GSKlı sporcumuza sert müdahalede bulunmuş, rakip takımın bazı sporcuları da yine aynı sporcumuza yumruk atmaya çalışmıştır. Bu sırada salon içerisinde bulunan görevlilerin müdahalesiyle  taraflar ayrılmış; rakip takım sporcuları, teknik ekip ve yöneticileri güven içerisinde soyunma odasına nakledilmiştir.

Bu sırada, rakip takım teknik direktörünün sporcumuza yaptığı hareket, tribün tansiyonunun yükselmesine sebep olurken, 7 taraftar sahaya inerek olaya karışmak istemişler ancak saha içerisindeki görevliler tarafından kontrol altında salon dışarısına çıkarılmıştır.

Olaya karıştığı tespit edilen 5 taraftarımız hakkında adli yargı süreci başlamıştır.

Biz Ardeşen GSK olarak, sezon öncesinde 3 farklı kulvarda kupa hedefimizi açıklamıştık. Hali hazırda devam eden Süper Lig Şampiyonluğu ve Türkiye Kupası şampiyonluğu hedeflerimiz sürmektedir. Daha kazanacağımız/kaybedeceğimiz çok kupa, yeneceğimiz/yenileceğimiz çok takım var. O yüzden, kazansak da kaybetsek de, duygusal davranmadan şehrimizin takımını desteklemeye devam edeceğiz. Yensek de yenilsek de rakibimizi de alkışlamaya devam edeceğiz. Biz Ardeşen GSK olarak, Rize halkı olarak, hentbol sporunu, ilimizi, bölgemizi tanıtmak ve güzelliklerini duyurmak için icra ediyoruz. Sporun kazanmak ve kaybetmekten ibaret olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Karşımızdakiler ne kadar tahrik edici olursa olsun, biz cevabımızı alkışlayarak vereceğiz. Çünkü biz misafirperver bir toplumuz. Böyle olmaya da devam edeceğiz.

HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ
Maç sonu yaşanan olaylarla ilgili olarak ilk etapta Avrupa Hentbol Federasyonu Delegesi/Gözlemcisi Stepan Partemian’a olayın başlangıcı ve gelişimi ile ilgili bilgi ve belgelerini sunarak ilk savunmamızı gerçekleştirdik. Ayrıca önümüzdeki günlerde Avrupa Hentbol Federasyonu Ceza Mahkemesi ile de irtibata geçerek söz konusu bilgi ve belgeleri kendileri ile paylaşarak hakkımızı arayacak ve sporcularımıza yapılanların kabul edilmez bir davranış olduğunu savunacağız. 

Tüm taraftarlarımıza, sevgi, saygı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz”

ARDEŞEN GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI

Bakmadan Geçme