Ardeşen Sağlam Adımlarla Geliyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele edecek olan Ardeşen Gençlik ve Spor’un Kulüp Başkanı Sultan Rauf Oğuz, ilk maçlarını 8-9 Eylül’de İzmir Büyükşehir Belediyespor ile yapacaklarını söyledi.

HaberOğuz, RizeGazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında, ArdeşenGençlik ve Spor Kulübü olarak Süper Lig’e yükselerek ciddi bir başarıya imzaattıklarını söyledi.

Ligde ilk maçlarını hafta sonunda İzmir BüyükşehirBelediyespor ile yapacaklarını kaydeden Oğuz, ”Biz Rize’nin değil Anadolu’nunve taşranın temsilcisiyiz. Bir Anadolu takımının böyle bir platformda yerbulması ezberi bozan bir durumdur. Süper Lig denildiğinde, sadece mali durumlarıiyi olan Büyükşehir kulüplerinin yer aldığı bir platform gibi algılanıyor.Başarı olunca ve yönetim kadrosu inandıktan sonra çok güzel başarılara imzaatılıyor. Başarının sadece sözde değil, sürdürebilir olması önemli. Biz sadeceSüper Lig’e çıkmakla yetinmeyeceğiz. Süper Lig’de kalmayı hedefliyoruz” diyekonuştu.

Rize’de 9 antrenör ile çalıştıklarını kaydeden Oğuz, şunlarıkaydetti:

Alt yapıda 80 sporcumuz var. Toplamda 270 sporcuya ulaştık.Geleceği de planlayarak alt yapıyı güçlendiriyoruz. Ülkemizi uluslararasıarenada temsil edecek sporcular yetiştirmek istiyoruz. Rize’nin coğrafiyapısının küçük olması buna engel değildir. Biz Anadolu’ya bu mesajı veriyoruz.Ülkemizde ki hentbol istenilen seviyede değil. Sadece Rize’de bu meseleyi masayayatırmakla geleceğe plan yapmak yetmiyor. İnanıyorum ki hentbol istenen seviyeyegelir. Hentbol, aslında Türk insanının kültürüne ve yapısıyla örtüşen bir spor.Biz hentbol denilince Rize akla gelecek bir markayı da oluşturacağız.”

Bakmadan Geçme