Ardeşen, “Vurgun” ile tam yol ileri

Avrupa’da çeyrek finale yükselen Karadeniz Fırtınası Ardeşen GSK’nın Antrenörü Hikmet Vurgun, doğru adımlar atılabilirse bu yıl Avrupa’da final oynama hedeflerine ulaşabileceklerini söyledi.

Fulya Öktem / Hentbolhaber.Net – Avrupa Hentbol Federasyonu Kadınlar Challenge Kupası’nda (EHF Challenge Cup) çeyrek finale yükselen Ardeşen GSK, çeyrek finalde Polonya’nın Pogon Baltica Szczecin ekibi ile karşılaşacak.

THF Süper Ligi’nin genç ekiplerinden Ardeşen GSK’nın Antrenörü Hikmet Vurgun ile kura çekimi sonrası çeyrek final eşleşmeleri, sakat oyuncuların durumu ve Süper Lig ile ilgili kısa bir sohbet gerçekleştirdik…

**Uzun yıllar konuşulacak tansiyonu yüksek bir karşılaşmanın ardından çeyrek finale yükseldiniz. Hırvatları eledikten sonra rakibiniz Polonya liginden geldi. Eşleşme ile ilgili görüşlerinizi merak ediyoruz.

Çeyrek finale yükselen iki Fransız takımı ile eşleşmemiş olmak bir avantaj. Geriye Polonya,  Çek, Sırp ve Ukrayna takımları kalıyordu. Rakibimiz Fransızlar ile Sırp ve Ukrayna takımları arasında bir seviyede yer alıyor. İlk maçı burada oynuyoruz. Bu bizim için sıkıntılı bir durum. Siz de hafta sonu şahit oldunuz ki 120 dakikanın son düdüğünde her şey belli oluyor. İyi çalışacağız, iyi hazırlanacağız. Deplasmana fark atarak gitmeye çalışacağız. Evimizde 5 ve üzerinde bir farkı yakalarsak bizim için büyük avantaj olur.

**Hocam, yarı final daha kolay olacak gibi… Bu aşama geçilirse Sırp ya da Ukrayna takımı ile eşleşilecek…

Nispeten öyle diyelim. Yarı finalde, eğer başarabilirsek, çeyrek finalde elediğimizden çok daha güçlüsü olmayacak karşımızda. Çeyrek finaldeki rakibimiz Pogon Baltica Szczecin kendi liginde 5. Sırada bulunuyor (maç eksiği ile). Kuradan sonra 3. Tur’da karşılaştığımız Polonya ekibinin (Energa AZS Koszalin) hocası (Reidar Moistad) ile konuştum. ‘Bizim hep kafa kafaya oynadığımız bir ekipti. İyi savunma yapıyorlar çok dikkat etmeniz lazım’ dedi.

**Sakatlık nedeniyle kadronuzda ciddi eksiklikler var. Sağ Oyun Kurucu Olha Vashchuk ve Kaleci Jelena Pirsl. Bu sporcularınız ne zaman sahaya dönecek?

Olha’yı 10,15 güne kadar antrenmanlarla beraber maçlarda oynatmayı düşünüyoruz.  Ancak buna son testleri görmeden karar vermeyeceğiz. Sakatlıklardan erken dönüldüğü zaman sonuç daha kötü olabiliyor, sakatlık nüksedebiliyor veya daha kötü hale gelebiliyor. Garanti olmadan da sahaya sürmek istemiyorum. Önce sağlık gelir. Kalecimizin ise tedavisi sürüyor. Onun dönmesi biraz daha geç olacak.

**Ardeşen’deki son 16 karşılaşmalarında turu zora sokacak sıkıntılar yaşandı. İkinci maçta fark 6 sayıya kadar çıktı. Nasıl toparladınız?

İlk maçta kanat ikinci maçta hem kanat hem oyun kurucu pozisyonlarında eksikliğimiz oldu. Kalecilerimizin performansı da iyi değildi. Bunları oyuncularımızla konuşuyoruz. Görüntü analizleriyle, antrenmanda ve maçlarda yaptığımız telkinlerle oyunun doğru oynanması, en uygun olan yerden topun kullanılması için uğraşıyoruz. Oyuncularımızın adaptasyonu yüksek seviyede. Verdiklerimizin karşılığını çeyrek final aşamasında alacağımıza inanıyorum.

İnsan işini severek yaparsa mutlu ve başarılı olur. Ardeşen GSK’da oyuncularımıza bu felsefeyi aşılamaya çalışıyoruz. Onlar da hentbolu sevdikleri kadar bizlere de sevgi, saygı ve güven duyup yönlendirmelerimizi hayata geçirmeye çalışıyorlar.  Başarının anahtarı bu olacaktır.

**Teşekkür ederim Hocam. Hentbolhaber.Net olarak öncelikle Avrupa olmak üzere mücadele ettiğiniz tüm kulvarlarda başarılar diliyoruz.

Ben teşekkür ederim. EHF Kupası’ndaki temsilcimiz Muratpaşa Belediye SK’ya çeyrek final mücadelesinde başarılar diliyorum. Kanımca avantajlı bir kura çektiler. Rakipleri köklü bir Bundesliga takımı. Ancak ben başarılı olacaklarına inanıyorum.

Bakmadan Geçme