Ardeşen , Yayla’da Hazırlanıyor

Tarihinde ilk kez Avrupa Challenge Kupası’nda mücadele eden Bayanlar Hentbol Süper Ligi ekibi Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, sahasında İsveç’in H 65 Höör takımı ile yapacağı çeyrek final maçının hazırlıklarını Ayder Yaylasında sürdürüyor.

Rize’nin Çamlıhemşinilçesine bağlı, 1400 rakımlı dünyaca ünlü Ayder Yaylasında,antrenör Hüsnü Kemal Durak yönetiminde, günde çift idmanlahazırlıklarını sürdüren Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü oyuncuları, zamanzaman karlı kaplı alanda ve yağmur altında zor doğa koşulları ilemücadele etmek zorunda kalıyor. Sporcular, bu ağır koşullarının ardındanantrenmanın yorgunluğunu kaplıcaya girerek atmaya çalışıyor.

Antrenör Hüsnü KemalDurak  yaptığı açıklamada, Avrupa Challenge Kupası’nda 4.turda Sırbistan’ın ZRK Naisa Nis takımını eleyerek çeyrek finaleyükselme başarısı gösterdiklerini hatırlattı.

Avrupa kupalarında yeniolmaları nedeniyle zihinsel hazırlığın çok önemli olduğunu ifade edenDurak, "Ayder’de çalışmamızın nedeni lig psikolojisinden uzaklaşıpzihinsel bir temizlik yapmak, fiziksel ve mental olarak hazırlanmak. Enönemli amacımız fizik ve kondisyon. Enerji yüklerken, sporcularımızdagücü elde etmeye başlıyoruz" dedi.

Ayder’dehazırlanmalarının psikolojik olarak kendilerini rahatlattığını ifadeeden Durak, "Gürültüden uzak, takımın birlik ve bütünlüğünüpekiştiriyoruz. Çok iyi bir atmosferde 1400 rakımda dirençli bir çalışmayapıyoruz. Kondisyon ihtiyacımızı gideriyoruz. Sesin olmadığı, doğanıngüzelliği ile pekiştiği bir ortamda gücümüzü artırmak için çalışıyoruz.Bunu da sağladık. Artık taktik ağırlıklı hazırlıklarımıza başlayacağız"diye konuştu.

-"Ekol olmuş bir takıma karşı oynayacağız"

 Rakipleri H 65 Höör’ün4. turda eledikleri Sırbistan temsilcisinden daha farklı özellikleresahip olduğunu kaydeden Durak, "Çabuk oynayan dayanıklılığı iyi olan birekip. Milli takımlarda oynayan ekol olmuş bir takıma karşı oynayacağız.Seyircimizin önünde oynayacağımız maçta avantajı sağlayıp rövanşmaçında tur atlamak istiyoruz. Zor ama imkansız değil. Bunu bilerekmücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Cuma gününe kadartakımın eksikliklerini gidereceklerini vurgulayan Durak, yeni birbaşarıyı daha camiaya yaşatmak istediklerini sözlerine ekledi.

Kaptan Perihan final istiyor

Takım kaptanı PerihanTopaloğlu, 4. turda seyircilerinin desteği ile Sırbistan temsilcisinielediklerini, çeyrek finalde de başarıyı tekrarlayabileceklerinisöyledi.

Ayder’de zor birhazırlık kampına girdiklerini ifade eden Perihan, "Fiziksel ve mentalolarak hazırlanmak için Ayder Yaylası’nı tercih ettik. Zor olacağınıbiliyoruz ama yarı finale çıkmak istiyoruz. Taraftarlar, Ardeşen bunuhak ediyor. Onların desteği bizim kazanma gücümüzü artırıyor. İlk maçınsahamızda olmasını avantaja dönüştürmek istiyoruz. Rakibimiz Sırbistantemsilcisine göre daha hızlı ve oyun düzeninden kopmuyor. Ayder’dehazırlanmamızın katkısı göreceğimize inanıyorum. Çok zorlu bir maçolacak. Bu turu geçmeyi başarırsak finale kalacağımıza inanıyorum.Hedefimiz bu seyirciye final mutluluğu yaşatmak" dedi.

Topaloğlu, maçın 2 MartPazar günü Ardeşen MYO Salonu’nda saat 16.00’da başlayacağını,taraftarlarını kendilerine destek olmaya beklediklerini sözlerineekledi. 

Bakmadan Geçme