Ardeşen’de Vurgun Dönemi

Hentbol Bayanlar Süper Ligi ekiplerinden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, aynı zamanda A Milli Bayan Hentbol Takımı antrenörü de olan Hikmet Vurgun ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Ardeşen Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenineKulüp Başkanı Sultan Rauf Oğuz, Ardeşen Gençlik Spor Kulübü OnursalBaşkanı Dursun Yaşaroğlu, antrenör Hikmet Vurgun ile öteki ilgililerkatıldı.

Oğuz, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, kazanmahedefi yüksek, karakterli bir takım oluşturmak için çalıştıklarınıbelirterek, "Bu güne kadar bu hedefimizden şaşmadık. Ailemizi daha dagüçlendirmek ve geleceğimizi sağlam temellere oturtacak bir isim ileyola devam etmek istedik. Bu nedenle Hentbol ailesinin gururu olanHikmet Vurgun ile yolumuza devam etme kararı aldık. Hedeflerimiz büyükama mütevazi bütçe ile bunu başarmak istiyoruz" dedi.

Oğuz,transfer çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, "Oyuncularla ilgiliçalışmamızı yaptık. Çok önemli mesafeler katettik. Hikmet hocamız da buanlamda görüşmelerimiz devam ederken bu işin içerisinde yer aldı.Sonuçlandırdığımız isimler var ama imza atmadan açıklama yapmayı uygungörmüyoruz" diye konuştu.

Hikmet Vurgun ise Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü’nün kendisi için büyük bir tecrübe olacağını kaydederek, şunları söyledi:

"İlkkez bambaşka bir coğrafyada çalışacağız. Ardeşen, hentbolde marka olmayolunda ilerliyor. Alt liglerden gelerek Süper Lig’de ve Avrupa’da eldeettikleri derece ile ülke hentbolunun tanıtıma büyük katkı sağladı.Görev almam hedeflerimizin daha da büyüdüğü anlamına geliyor.Oynayacağımız oyun ve oluşturacağımız felsefe ile Türk hentbolundameşale olmak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz ligde ve Avrupa’da başarılıolmak."

Federasyon ve kulüp yöneticilerinin ortak çalışma içinolumlu karar verdiğini belirten Vurgun, "Milli takımda da görevim aktifolarak devam edecek. Alt yapılarda da görevimiz vardı ama buna zamanayıramayacağız. Mesaimizin büyük bölümünü Ardeşen’e, kalan bölümünümilli takıma ayıracağız" ifadelerini kullandı.

Bayan hentbolundabazı sıkıntılar olduğunu öne süren Vurgun, "Sporcuların devamlılığınısağlayamıyoruz. Ardeşen’de bunun temellerini atabiliriz. Mümkünolduğunca daha profesyonel bir ekip oluşturmak istiyoruz. Kısa vadeliekipler Türk hentboluna yarardan çok zarar veriyor. Günübirlik değil,kurumsal kulüpler oluşturmalıyız. Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü buyolda iyi örnek oluşturuyor" dedi.

Bakmadan Geçme