Ardeşen'in 2. Büyük Sınavı

Hentbolhaber.Net ve NTVspor Köşe Yazarı- Spikeri Gökhan Çetinbaş hafta sonu oynanacak olan Ardeşen GSK – Yenimahalle Belediyespor maçı öncesi düşüncelerini paylaştı.

Ardeşen'in 2. Büyük Sınavı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Amatör sporların –eğer gerekiyorsa- kurtuluşunun yolu büyük kulüplerden çok spora sevgiyle bağlanacak kitleler yaratmak olduğunu düşünürüm hep. Bu kitleleri yaratmanın 2 yolu var, biri başarı diğeri ise aidiyet duygusu yaratabilmek. Bunu kadın voleybolu başarı kazanarak elde etti hentbol içinse bunun yolu şu an için aidiyet hissi yaratarak mümkün gibi gözüküyor. Hentbolun başarı için çok fazla yatırıma ihtiyacı var ve bu yatırım sürekli olmalı ve altyapıdan yetenekli gençlerin yetişmesine de ön ayak olmalı. Bunun alternatifi olarak Ardeşen örnek gösterilebilir. Yatırım yapmanın dışında hentbolu ilçenin en önemli organizasyonlarından biri haline getiren Ardeşen Gençlik hem hentbolu sahipleniyor hem de Ardeşen ve bölgeden yetişebilecek sporcuların önünü açıyor. Bu yatırım ve ilginin kadın sporuna olması ise ayrı bir önem taşıyor. Ülkede son 3-4 yılda bir çok şehirde ve salonda maç anlattım ama Ardeşen’de anlattığım maçlarda yaşadığım atmosferin çok özel olduğunu her fırsatta ve her yerde mutlaka anlatırım.

Bu ilgi ve yatırım ilk meyvelerini geçen sezon vermeye başlamıştı bu sezon ise artık daha emin adımlarla yürüyen bir Ardeşen var. Bu sezon son yılların şampiyonu Muratpaşa Belediyesi’ni deplasmanda yendiler ve 5 hafta sonunda 10 puanla yenilgisiz lider durumdalar. Muratpaşa’ya karşı deplasmanda alınan galibiyet çok önemli şimdi bu galibiyeti daha anlamlı hale getirebilecek maç Pazar günü oynanacak ve Ardeşen ligin diğer namağlup takımı Yenimahalle’yi konuk edecek.

Yenimahalle de geçen sezon yükseldiği süper lige fırtına gibi girmiş hem lig hem de kupada final oynamıştı. Geçen sezon görünen en öenmli sorun kadro derinliğinin olmaması ve bazı pozisyonlardaki oyunculardan hücum katkısı alamamalarıydı. Bu sezon sadece Kastamonu karşısında beraberlik alarak puan kaybetti. Ligde yer alan takımlar için kısa süren sezonda üst sırada yer almak play-off’ta evsahibi avantajına sahip olmak anlamına geliyor.

Tabi bu maçın bir diğer güzel yönü de Ntv Spor’dan canlı yayınlanacak olması. Hentbolun “tekrar” bir kitle sporu haline gelebilmesi için televizyondan yayınlanması çok önemli umarım bu daha da genişleyerek ve güzelleşerek devam eder.

Bakmadan Geçme