Arın : “Türkiye’de onlardan daha etkili bir taraftar grubu yok”

Avrupa Hentbol Şampiyonlar Ligi'nde Flensburg-Handewitt karşısında 27-20 mağlup olan Beşiktaş Mogaz Antrenörü Müfit Arın, ilk yarıda oynadıkları oyunu 2. yarıda da oynayabildikleri zaman, Avrupa'nın en güçlü ekipleriyle kafa kafaya oynamaya başlayacaklarını söyledi.

Avrupa’nın kulüp bazında en zorlu ligi Avrupa Hentbol ŞampiyonlarLigi’nde kıran kırana 2 puan mücadelesi devam ediyor. ŞampiyonlarLigi’nde ilk kez yer alan Beşiktaş Mogaz, 4. haftanın açılışını sonşampiyon Flensburg-Handewitt karşısında yaptı. Siyah-beyazlılar ilkyarısını 11-11 berabere tamamladığı karşılaşmayı, 2. yarıda Almantemsilcisinin hücumlarına cevap veremeyince 27-20 mağlup tamamladı. 4hafta sonunda puanı bulunmayan Beşiktaş Mogaz, B Grubu’nda Alingsas’labirlikte puanla tanışamayan iki takımdan biri oldu.

ARIN: "TÜRKİYE’DE ONLARDAN DAHA ETKİLİ BİR TARAFTAR GRUBU YOK"

Arın,maça iyi başlayamadıklarını fakat ilerleyen dakikalardatoparlandıklarını belirterek, "İyi savunma yapıp hücumda daistediklerimizi elde edince soyunma odasına berabere gittik. İkinciyarıda ilk 10 dakika bizim için büyük önem arz ediyordu. Eğer odakikalarda daha büyük bir direnç ortaya koyabilseydik sonuç farklıolurdu. Ne zaman ilk yarıdaki oyunumuzu 2. yarıya da yayabilirsek,Avrupa’nın güçlü ekipleriyle kafa kafaya oynamaya başlarız. Yoğun maçtemposu oyunumuzu geliştiriyor ancak yorgunluk da cabası oluyor.Rakibimiz kendini kanıtlamış, geçen yıl şampiyon olmuş, Almanya’nın engüçlü ekiplerinden biri. Onlara karşı oynamak kolay değildi. Fakatoyuncularımı tebrik ediyorum. Büyük bir mücadele ortaya koydular. Hergeçen gün daha uyumlu bir takım olmaya başladık. Bu taraftar bir kezdaha bize kanıtladı ki, Türkiye’de onlardan daha etkili bir taraftargrubu yok. Yenilsek de yensek de bizimle birlikteler. Bu sene hentbolaolan ilgide büyük bir artış var ve bunu oluşturan başlıca etken Beşiktaştaraftarıdır. Bu maçta da desteğini esirgemeyen tüm Beşiktaşlılara ayrıayrı teşekkür ediyorum" dedi.

ARİFOĞLU: "ONLAR OLMAZSA İŞİMİZ ÇOK ÇOK DAHA ZOR OLUR"

Oynadıklarıher maçın ilk dakikalarında zorluklar yaşadıklarını söyleyen BeşiktaşMogazlı oyuncu Arifoğlu, "İlk dakikalar bizim için hep zorlayıcı oluyorama sonradan ritmimizi buluyoruz. Bu maçta da durum farklı değildi, yinesonradan açıldık. İlk yarıyı berabere tamamladıktan sonra kendimizegüvenimiz arttı fakat 2. yarıdaki kırılma dakikalarında istediklerimizigerçekleştiremedik. Bu da sonucu hazırladı. Taraftarımızın bizdengalibiyet beklediklerini çok iyi biliyoruz ve bunun için her şeyimiziortaya koyuyoruz. Maalesef zorlu bir gruptayız ve ilk kez ŞampiyonlarLigi’ni deneyimliyoruz. Biraz sabra ve bolca desteğe ihtiyacımız var.Onlar olmazsa işimiz çok çok daha zor olur. Onların bu desteğine layıkolmak en büyük amacımız" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme