Arman Talay Ödül Töreni üzerine

Yazarımız Zeynur Pehlivan, Arman Talay Ödül Töreni üzerine düşüncelerini aktardı.

Arman Talay Ödül Töreni üzerine
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HaberTürk Spor Müdürü Ali Öcal bey beni arayıp “Hocam sizi ve ailenizi 31 Mayıs 2016 günü yapılacak olan Arman Talay Ödül Törenine bekliyoruz” dediğinde çok mutlu olmuştum. 

Ben de, eşim Zeki Pehlivan da yıllarca hentbol milli takımının formasını giymiş olmanın onurunu, gururunu yaşarız, yaşıyoruz. Aktif sporculuk hayatıma nokta koyduktan sonra da Yıldız ve Genç milli takım antrenörlüğü görevlerini üstlenmiştim. Daha önceki yıllarda farklı internet sitelerine, bugünlerde de Hentbol Magazin Dergisi ve Hentbolhaber.net internet sitesine, unutulmasına, bir kenara bırakılmasına dayanamadığım güzel spor hentbol için yazılar yazmaya çalışıyorum. 

Haber

Bir dönem Hentbol Federasyonu Teknik Kurulunda görev almış olan eşim Zeki Pehlivan’da şu an, çok sevdiğimiz hentbol sporuna destek olmak amacı ile Hentbolhaber.net internet sayfasına çeşitli eğitim yazıları yazmaya devam ediyor. Yakında 18 yaşına girecek olan oğlumuz Doruk Pehlivan’da iki yıl önce milli takım formasını giymeye başladı.

Ali Öcal beyin, bizleri bu nedenlerle, yani hentbolu ailece yaşatmaya devam ettiğimiz için ödül törenine davet ettiğini anlamıştım. Öncelikle bu aşamada kendisine hemen bir teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ben yıllarca hiç tanımadığım, hiç bilmediğim spor camiasının insanlarına veya spor gazetelerine “Ne olur bu güzel spordan bahsedin! Ne olur bu güzel spora biraz yer verin!” “Futboldan başka sporlarda var” diye sayısız mail veya mesaj atmışımdır. Açıkçası bana bu kadar mesaj gelse kendim bile kendimden sıkılır, “Yeter artık! Hentbol yazayım da, şunu başımdan savuşturayım!” deyip birşeyler karalardım. 

Ama spor dünyasının bu konudaki birlikteliğine, hentbol karşısındaki duruşuna hayran kaldığımı belirtmek isterim. Çünkü hiçbir spor yazarı, gazetesi veya kanalı iki yıldır Şampiyonlar Liginde oynayan Beşiktaş Mogaz’ı  veya dünya devi rakiplerini merak edip izlemeye gelmedi. Sporun sadece futbol olduğunu, spor yazarlığının ise, sadece büyük kupalar, büyük takımlar veya büyük kentler olduğunu düşünen büyük bir spor gözü, kalemi var maalesef. 

Evet bende futbolu, futbolcuyu, futbol maçlarını da merak ediyorum ama  ben hentbolu da merak ediyorum. Hentbolu da okumak, görmek istiyorum. 

Neyse ki son zamanlarda bu isteğim gerçekleşmeye başladı. Ankara’da, elime gazeteyi aldığımda hentbol haberiyle karşılaştığımda “Başımıza taş yağacak!” demiyorum. Çünkü artık Ali Öcal ve HaberTürk hentbolu yazıyor, hentbola yer veriyor, hentbolu duyuruyor. İnternet spor sayfalarında da önemli derecede yer almaya başladı, bunlar içinde teşekkür ediyorum ama ben eski bir sporcu olarak elime alacağım, dokunacağım, arşivime koyacağım bir gazete küpürü isterim. Hentbol yıllar önce,  bizlerin oynadığımız dönemlerde yer aldığı gibi tekrar yer alsın istiyorum. 

Kupa, madalya, birincilik gibi sözler güzel ama, spor kelimesi kadar güzel hiçbir şey olamaz, spor kelimesinin yerini hiçbir şey tutamaz.  Herkes spor yapıyor, sadece futbolcular yazılıyor. Herkes emek veriyor, sadece futbolcular görülüyor. 

Her yanlışa, her olaya rağmen futbolu nasıl seviyorsak, hentbolu veya diğer sporları da öyle sevmeliyiz gibi geliyor bana. Her sporun farklı güzellikleri, farklı hikayeleri var ve bunu ortaya çıkarmak, bunu daha fazla insana duyurmak gerekiyor. Önceki yıllarda nasıl tüm branşlara yer veriliyorsa, bugünde tüm branşlara aynı ebatta olmasa bile, yer ve değer verilmeli. 

Haber

Ankara TSYD Başkanı Kerem Öncel, Talay ailesi ve Ali Öcal bey bana göre işte o gün bunu gerçekleştirmiştir.  Hentbola değer vermiştir. Bizler değil ama dün orada bulunan Doğa Koleji öğrencileri ve genç sporcular için bu ödül, bu hatırlanma çok  büyük bir motivasyondur. Yurt dışında çok önemli görevler almalarına rağmen kendi ülkelerinde tanınmayan hakemlerimiz için çok önemlidir. Şampiyon olan ve seneye Spor Salonu yapacak olan Yenimahalle Belediyesi için çok önemlidir. Sizler bunları önemsediniz, kendilerini önemsettiniz. Bunun içinde tekrar tekrar teşekkür ederim.

Ödül Türeninde Ali Öcal bey, “Bu seneyi hentbol yılı olarak ilan ettik ve bu nedenle ödüllerin % 80’ini hentbola ayırdık” dedi. Bu, son günlere kadar sesi soluğu çıkmayan hentbol için öyle güzel bir gün, öyle büyük bir mutluluktu ki! Büyük bir titizlik içinde hazırlanmış, büyük spor adamları arasında %80 hentbolu ve hentbolcuyu görmek çok büyük bir mutluluktu. Hentbolu, 40. yılında, 40 yıl önce başladığı yerde ödüllendirmek çok anlamlıydı. Tekrar tekrar teşekkür ederim. 

Ödül almanın yanı sıra orada bulunmanın ayrı bir keyfi de spora gerçek anlamda hizmet etmiş büyük spor adamları ile tanışmak, onların spor ve Arman Talay ile ilgili anılarını dinlemekti. Bunlarda ödül kadar değerlidir benim için.  

Yazımı, ödül aldıktan sonra söylediğim sözlerle tamamlamak istiyorum. 

“Benim burada olmamdan çok hentbolun %80’inin burada olması benim için daha önemli. 40 yıl önce Yaşar Sevim hocamız Hentbol Federasyonu görevini üstlenip Ankara’da çalışmalara başladığında hentbolun çok büyük ivme kazandığı ilk yıllardaki en büyük destekçilerinden birisi o yıllarda TRT’de görev yapan büyük spor adamı Arman Talay’mış. Onun adını taşıyan bir ödül almak benim çok anlamlı. Bu değerli iki ismi ve bu güzel sporu yaşatanlara sonsuz teşekkür ediyorum”

Yani, size ve ekibinize Sayın Kerem Öncel.

Size Sayın Ali Öcal bey.

Size değerli Talay ailesi.

Sizlere çok çok  teşekkür ediyorum. 

Hentbol ailesi olarak sağolun, varolun.


//

Bakmadan Geçme