“Artan Kaliteli Milli Takım İçin Olumlu”

Hentbol A Milli Takım Antrenörümüz Adnan ÖZTÜRK , normal sezonu sona eren Erkekler Süper Lig’i, Play-Off müsabakaları öncesi değerlendirdi.

Hentbol Erkekler Süper Lig’de normal sezon Cumartesi oynanan müsabakalarla sona erdi.

Play-Off 1. Tur maçlarında seride 2 galibiyeti bulan takım tur atlayacak.  24 Nisan Çarşamba günü başlayacak 1. Turda İkinci maçlar 28 Nisan Pazar günü, eşitlik halinde ise üçüncü maçlar 30 Nisan Salı günü oynanacak.

Statü gereği normal sezonun birincisi Beşiktaş ile sekizincisi Mersin Hentbol, ikincisi Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yedincisi İzmir Büyükşehir Belediyesi, üçüncüsü Bursa Nilüfer ile altıncısı Çankaya Belediyesi Anka spor ve dördüncüsü Ankara İl Özel İdare ile beşincisi Maliye Milli Piyango Play- Off’ da karşı karşıya gelecekler.

Öztürk, "Öncelikle ligden düşen 51 Niğdespor’un kadro kurmakta yaşadığı sıkıntılar olmasa ligi daha üst sıralarda bitirebilirdi görüşündeyim. Yeditepe, Trabzonspor ve Akdeniz Ü. Antalyaspor’ un son ana kadar gösterdikleri mücadelenin, ligimize oldukça değerli katkılarda bulunduğunu söyleyebilirim. Son maçlara kadar centilmence mücadelesini sürdüren Kıbrıs Beşparmak teşekkürü hak eden başka bir takım diye düşünüyorum."dedi.

 

Öztürk, "Yarın kimin ligi hangi sırada bitirdiği unutulabilir fakat takımlarımızın bugün hentbola verdikleri değerli katkıların, yarınlarımız için atılmış büyük bir adım olduğunu belirterek,  uzun ve zorlu geçen normal sezonda son ana kadar düşme ve play off’ a kalma mücadelesine sahne olan ligimiz, son yıllardaki en büyük çekişmelere sahne oldu. Mücadelesi ve kalitesi her geçen gün artan ligimizin milli takım için oldukça olumlu ve sevindirici olduğunu düşünüyorum."diyerek Erkekler Süper Ligin Milli Takıma olan katkısından bahsetti.

Play-Off’taki eşleşmelere de değinen Adnan Öztürk , "Beşiktaş – Mersin eşleşmesinde kadro derinliği ve tecrübesi açısından Beşiktaş’ ın şanslı olduğunu, Ankara Büyükşehir- İzmir Büyükşehir arasındaki eşleşmede uzun yıllardır bir sistem takımı olma yolunda sağlam adımlar atan Ankara Büyükşehir’ in şanslı olduğu fikrindeyim diyerek tecrübeli kadrosu ve her geçen gün oyun anlayışı artıya giden İzmir turu geçerse sürpriz olmaz. "dedi.

 

 

Ayrıca Bursa Nilüfer- Çankaya Belediyesi Anka eşleşmesinde şansların eşit olduğunu düşündüğünü  belirten Öztürk, 3 maçtan ikisini kendi sahasında oynayacak Bursa, iç saha maçlarındaki organizasyonu bir adım öne geçebilir fakat ligin en kaliteli kadrolarından birisine sahip Çankaya turu geçebilecek güce sahip."dedi.

Ankara İl özel İdare ve Maliye Milli Piyango Maçlarının ise büyük çekişmeye sahne olacağına değinen Milli Takım Antrenörü Adnan Öztürk , "Şüphesiz İki takımın tur için şanslarının eşit olduğunu düşünüyorum." dedi.
 

ErkeklerSüper Lig Play-Off Eşleşmeleri

 

 

Bakmadan Geçme