Artsam Koleji “LİDER”likte kararlı

Bayanlar 2.Lig A Grubunda mücadele eden Artsam Koleji namağlup yoluna devam ediyor.

Artsam Koleji Spor Kulübü kız hentbol takımı 2. Lig A Grubundaki 3. maçından da galibiyetle ayrılarak liderliğini sürdürdü. Dereli Spor Salonunda Giresun Dereli Çok P. S.K. Ile karşılaşan Kastamonu ekibi ilk yarısını 14-12 önde bitirdiği karşılaşmayı 30-21 kazanarak 6 puan ve +34 averajla liderliğini pekiştirdi.Kastamonu Hentboluna katkı koymak isteyen ve ayrıca Türk Hentbolunda marka olmak isteyen kulüp çalışmalarını en iyi şekilde devam ettiriyor.

Antrenör Bülent Alaz;
“Grubumuzda her takım sürpriz yapabilecek potansiyele sahip. Ilk yarı zorlanmamıza rağmen tecrübemizle maçı kazanmayı bildik. Diğer maçlarda olduğu gibi bu hafta da son 10 dakika alt yapı oyuncularımıza yer vererek deneyim kazanmalarına yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

Hentbol şubesi sorumlusu Gani Eser de; “FairPlay çerçevesinde,rakibe saygılı ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret eden takımımıza yönetimimizin desteği ve inancı tamdır. Bu yıl 1. Lige çıkmayı hedefliyoruz. Lige iyi başladık. Seyir zevki yüksek maçlar izliyoruz. Bulunduğumuz ligde mali desteği olmayan takımlar özellikle deplasmanlarda zorlanabilirler. Federasyonun ve yerel yönetimlerin desteklememesi halinde iddia geliri olmayan 2. Lig takımlarını mali yönden zor günler bekliyor. Bu konuda tüm takımlara destek verilmesi çok önemli. Hentbol sadece 1. Lig ve Süper Lig’den ibaret değil. Asıl destek olunması gereken takımlar alt yapı ve 2. Lig takımlarıdır. Bu çocuklar hentbolun geleceğini belirleyecek. Umarım il Yönetimi’nde bulunan idareciler tutumlarını değiştirirler. Federasyon mali konularda ihmalkâr davranıyor. 2.. Lig Kulüpleri halen geçen yılki deplasman giderlerini alamadı. Biz güçlü bir kulübüz ama mali yönden zayıf olan kulüplerin bu koşullar altında daha fazla ilerleyebileceğini düşünmek hayalperestlik olur”dedi.

Bakmadan Geçme